Ευρωπαϊκό U18: Έβδομος ο Κυβελίδης, ένατη θέση για Καψούρο, Σπερλίδη και Γιαννόπουλο

Ευρωπαϊκό U18: Έβδομος ο Κυβελίδης, ένατη θέση για Καψούρο, Σπερλίδη και Γιαννόπουλο

Οι υπεύθυνοι προπονητές το είχαν επισημάνει πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18: η διετής καραντίνα, ειδικά στις νεαρές ηλικίες και με δεδομένο ότι όλη η υπόλοιπη Ευρώπη δεν μπήκε στην λογική του ολικού lockdown, ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επίτευξη του στόχου, δηλαδή την κατάκτηση μεταλλίων. Όπερ και εγένετο. Στη διοργάνωση του Πόρετς, η οποία έριξε αυλαία σήμερα στα ατομικά, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει στο πολυπόθητο βάθρο των νικητών. Αρκέστηκε στην κατάληψη μιας έβδομης θέσης και τριών ένατων, σε μια διοργάνωση όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 τζουντόκα από 40 χώρες.

Ο Παναγιώτης Κυβελίδης με απολογισμό τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, κατέλαβε την 7η θέση στα -81 κιλά, την ίδια στιγμή που ο Μάριος Καψούρος ήταν 9ος στην ίδια κατηγορία. Στα -90 κιλά, ο Αλέξιος Σπερλίδης ήταν 9ος, όπως και ο Δημήτριος Γιαννόπουλος στα -66 κιλά.

Καψούρος και Κυβελίδης ήταν οι δύο μοναδικοί Έλληνες αθλητές που έφτασαν αήττητοι έως τα προημιτελικά, όμως «έπεσαν» στα ρεπεσάζ μετά τις ήττες από τον Αρμένιο Καραπετιάν και τον Ουκρανό Τσουρκάν αντίστοιχα (σ.σ. Αρμένιος και Ουκρανός έφτασαν στον τελικό της κατηγορίας των -81κ.). Στους αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας, ο Κυβελίδης κατάφερε να σημειώσει και μία νίκη, ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της Κροατίας, από την 7η θέση της τελικής κατάταξης.

To Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πόρετς, ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, με το μικτό ομαδικό. Στον γύρο των «16», η ελληνική ομάδα θ` αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Κροατία.

X