Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων: «Ασημένιος» ο Βοτίκας, τρίτος ο Παπαχρηστίδης στο φινάλε των ατομικών

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων: «Ασημένιος» ο Βοτίκας, τρίτος ο Παπαχρηστίδης στο φινάλε των ατομικών

Με δύο ελληνικά μετάλλια και πρωταγωνιστές τους Γρηγόρη Βοτίκα και Γιάννη Παπαχρηστίδη, έπεσε σήμερα (4/6) η αυλαία του ατομικού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων που φιλοξενείται για 3η ημέρα στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου στην Κρήτη. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα ομαδικά. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τζούντο Βετεράνων συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης. Το πρωτάθλημα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Μινωϊκές Γραμμές, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Στην ηλικιακή κατηγορία Μ1 (30-34) και στα -100κ. ο Γρηγόρης Βοτίκας αγωνίστηκε με πάθος και συγκέντρωση, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του, φίλους και μαθητές του που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειές του. Μπορεί στον τελικό να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη, ωστόσο χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση.

«Η οργάνωση είναι πολύ όμορφη. Χαίρομαι πολύ που το έζησα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία για αυτή την υπέροχη διοργάνωση. Ήθελα πολύ να ακουστεί ο εθνικός ύμνος μέσα στην χώρα μας, αλλά στον τελικό δεν τα κατάφερα αν και προσπάθησα. Παρ’ όλα αυτά είναι περήφανος γιατί είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία και όταν οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν να καταφέρει να ξεκλέβεις κάποια ώρα για προπόνηση και να μπορείς να είσαι εδώ να παλεύεις και να δίνει το παράδειγμα στα μικρά παιδιά ότι πρέπει πάντα να αγωνίζονται κόντρα στις δυσκολίες, κόντρα σε όλα. Νομίζω ότι αυτό το κατάφερα και χαίρομαι που συμμετείχα γι αυτό το λόγο», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά την προσπάθεια του.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στην ίδια ηλικιακή κατηγορία Μ1 (30-34), αλλά στα -66 κιλά,ανέβηκε ο Γιάννης Παπαχρηστίδης, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε απέναντι και στον Μιχάλη Ψυλλάκο.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή και μεγάλη μου χαρά να εκπροσωπώ την χώρα μου σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να καταλαμβάνω την τρίτη θέση. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα υψωθεί η ελληνική σημαία μας. Το συναίσθημα του να παλεύεις είναι κάτι το οποίο αν δεν το έχεις μέσα σου δεν μπορείς να το καταλάβεις», είπε ο Γιάννης Παπαχρηστίδης, ενώ ο Μιχάλης Ψυλλάκο συμπλήρωσε: «Εξαιρετική διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν. Το πιο σημαντικό είναι μπορούμε να δούμε στα μάτια του μαθητές μας και τους συναθλητές μας και να τους πούμε για τις εμπειρίες μας. Να δώσουμε στη νέα γενιά το έναυσμα να κάνει ακριβώς το ίδιο, είτε κερδίσει, είτε χάσει».

Συνολικά η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο ατομικό με συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων. Εκτός από το ασημένιο του Γρηγόρη Βοτίκα και το χάλκινο του Γιάννη Παπαχρηστίδη, η χώρα μας κατέκτησε ακόμα δύο χάλκινα μετάλλια με τους Γιώργο Ανδρεάδη και Γιάννη Τσαπάρα.

X