Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων (3η ημέρα): Οι δηλώσεις των Ελλήνων

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων (3η ημέρα): Οι δηλώσεις των Ελλήνων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ : «Ήταν μεγάλη μου τιμή και μεγάλη μου χαρά να εκπροσωπω την χώρα μου σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να καταλαμβάνω την τρίτη θέση. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα υψωθεί η ελληνική σημαία μας. Το συναίσθημα του να παλαεύεις είναι κάτι το οποίο αν δεν το έχεις μέσα σου δεν μπορείς να το καταλάβεις. Νιώθεις υπέροχα πάνω στο τατάμι. Νιώθεις οικεία πάνω στο τατάμι. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά σήμερα και γενικά στη προετοιμασία μου που με βοήθησαν. Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον ανηψιό μου που είναι δύο μηνών. Θα το παώ απευθείας στην κούνια του. Έλπιζω όλοι εμείς οι Έλληνες που παίξαμε σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες να εμπνεύσαμε τους νέους αθλητές που αυτοί είναι το μέλλον του αθλήματος».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΟΤΙΚΑΣ: «Η οργάνωση είναι πολύ όμορφη. Χαίρομαι πολύ που το έζησα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία για αυτή την υπέροχη διοργάνωση. Ήθελα πολύ να ακουστεί ο εθνικός ύμνος μέσα στην χώρα μας, αλλά στον τελικό δεν τα κατάφερα αν και προσπάθησα. Παρ’ όλα αυτά είναι περήφανος γιατί είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία και όταν οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν να καταφέρει να ξεκλέβεις κάποια ώρα για προπόνηση και να μπορείς να είσαι εδώ να παλεύεις και να δίνει το παράδειγμα στα μικρά παιδιά ότι πρέπει πάντα να αγωνίζονται κόντρα στις δυσκολίες, κόντρα σε όλα. Νομίζω ότι αυτό το κατάφερα και χαίρομαι που συμμετείχα γι αυτό το λόγο. Χαίρομαι για το μετάλλιο πάρα πολύ γιατί είναι κάτι που έλειπε από την συλλογή μου και ο αγώνας δε σταματά. Συνεχίζομαι για ότι καλύτερο. Σε βετεράνων ήταν η πρώτη μου συμμετοχή, καθώς είμαι 31 ετών και το όριο είναι τα 30. Μεσολάβησε και ο κορονοϊός οπότε είναι η πρώτη φορά που με έπιασε ηλικιακά αυτή η κατηγορία και μπόρεσα να συμμετέχω. Έχω αγωνιστεί σε πανευρωπαϊκά κανονικά, εφήβων και νέων ανδρών. Θα το συνεχίσω. Είναι η ζωή μου, είναι η αγάπη μου. Όσο μπορώ να αγωνίζομαι και να είμαι γερός και υγιής θέλω να το κάνω. Ήταν ευκαιρία που ήταν στη χώρα μας το πανευρωπαϊκό, αλλά όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου θα το κυνηγήσω γιατί είναι ωραίο να μην σταματά και να μην αφήνεις τα όνειρά σου».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΥΛΛΑΚΟΣ : «Για μένα ήταν οι πρώτοι μου αγώνες μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχα. Μετά από 10 χρόνια που κάνω πρωταθλητισμό ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχω λάβει μέρος. Εξαιρετική διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν, γιατί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθεις για να γίνει η διοργάνωση εδώ. Πολύ σημαντικό να παλεύουμε με τέτοιους αθλητές από το εξωτερικό με τόσο μεγαλύτερο επίπεδο, γιατί κι εμείς γινόμαστε καλύτεροι. Δεν κατάφερα να πάρω σήμερα μετάλλιο, αλλά για εμένα το πιο σημαντικό είναι μπορούμε να δούμε στα μάτια του μαθητές μας και τους συναθλητές μας και να τους πούμε για τις εμπειρίες μας, να τους πούμε ότι κατεβήκαμε και να μπορέσουν να δώσουμε στη νέα γενιά το έναυσμα να κάνει ακριβώς το ίδιο, είτε κερδίσει, είτε χάσει».

X