Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβη Ιαπωνίας, Yasuhiro Shimizu, στο Δήμο Χανίων, παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΟΤ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβη Ιαπωνίας, Yasuhiro Shimizu, στο Δήμο Χανίων, παρουσία  του αντιπροέδρου της ΕΟΤ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 4/10/2019, στον Δήμο Χανίων ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu. Τον κ. Πρέσβη υποδέχθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, ο οποίος αναπληρώνει τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, που βρίσκεται στην Αθήνα για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Πολεοδομίας, Στέλιος Μιχαηλάκης και Νίκος Χαζηράκης αντίστοιχα, και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρης Θεοδωρογλάκης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο διεθνές τουρνουά “1st Chania Cadet European Judo Cup 2019”, που θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού, στις 5 και 6 Οκτωβρίου, το οποίο και θα παρακολουθήσει ο κ. Shimizu, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

O κ. Μιχαηλάκης διαβεβαίωσε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τη σημαντική αυτή διοργάνωση για τον Δήμο μας, ενώ ήδη έχει εκφραστεί η πρόθεση από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, με την επανάληψη αντίστοιχων διοργανώσεων.

Ο κ. Shimizu αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο, το 2020, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο «Σύμφωνο Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας», που έχει υπογραφεί μεταξύ της χώρας μας και της Ιαπωνίας. Μάλιστα, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας αναφέρθηκε και στα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα και την τόνωση του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Νικηφοράκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που θα καταβληθεί από τη δημοτική αρχή με στόχο την εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα και τη διοργάνωση εκθέσεων τοπικών προϊόντων τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

X