Δημήτρης Μιχαηλίδης: Η επιστροφή στην κανονικόητα, μετά την υγειονομική κρίση, θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος

Δημήτρης Μιχαηλίδης: Η επιστροφή στην κανονικόητα, μετά την υγειονομική κρίση, θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος

Στην στήριξη που έλαβε μέσα στο 2022, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο από την Πολιτεία αλλά και την Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να υλοποιηθεί ο αγωνιστικός και όχι μόνο προγραμματισμός, στάθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Δημήτρης Μιχαηλίδης, στον απολογισμό που έκανε μέσα από το επίσημο site της ομοσπονδίας στο διαδίκτυο.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να είναι παρούσα στην πλειοψηφία των διεθνών διοργανώσεων μέσα στη χρονιά που φεύγει, συνιστά μέγιστη επιτυχία και είναι απόρροια της σημαντικής στήριξης που έλαβε από την Πολιτεία αλλά και την Ολυμπιακή Επιτροπή και των άριστων σχέσεων που έχει τόσο με την αθλητική ηγεσία όσο και με την ολομέλεια της ΕΟΕ. Ο προγραμματισμός μας ολοκληρώθηκε σχεδόν στο ακέραιο και ευελπιστούμε ότι με τη βοήθειά τους, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επειδή θα βρισκόμαστε και σε προολυμπιακή χρονιά, θα μπορούμε και τη νέα χρονιά να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα, δεδομένου ότι πλέον έχουμε βγει οριστικά από τον κυκεώνα της υγειονομικής κρίσης που ταλάνισε τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά το άθλημά μας, το οποίο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, τα σημάδια του οποίου προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε», είπε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, για τον οποίο η λέξη «ανάπτυξη» είναι το α και το ω ενόψει της νέας χρονιάς.

«Εκεί θα δώσουμε το βάρος. Ήδη βλέπουμε ότι οι σύλλογοι μας επιστρέφουν σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, η οποία θα επιτρέψει να έρθει και η περαιτέρω ανάπτυξη. Την χρειαζόμαστε και την στηρίζουμε αυτήν την ανάπτυξη. Και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τόσο στα σωματεία που θέλουν τη βοήθειά μας, στο μέτρο βέβαια που μας το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας, όσο και δίπλα στους αθλητές».

Ένα στοίχημα που είχε να διαχειριστεί η διοίκηση, ήταν η ανάπτυξη των Kata και Ne Waza, το οποίο σύμφωνα με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, κατάφερε να κερδηθεί «αφού εκτός του τεχνικού κομματιού, δημιουργήθηκε και ο φάκελος για να μπορέσουν να μοριοδοτηθούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αγωνιστικό κομμάτι. Η μοριοδότηση αυτή, είναι βέβαιο ότι θα φέρει έξτρα ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε τα σωματεία να γεμίσουν με αθλητές, γιατί μέσα από αυτήν τη διαδικασία, το άθλημα θα βγει κερδισμένο».

Σχετικά με τη Σχολή Προπονητών, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 150 άτομα, είπε ότι «η ανυπομονησία είναι μεγάλη, αφού δεν είχε πραγματοποιηθεί σχολή εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν στις προτεραιότητές μας και ευτυχώς υλοποιείται. Για τη δυναμική των σωματείων, το νούμερο που θα λάβουν μέρος στη σχολή είναι πολύ μεγάλο και εύχομαι να αποφοιτήσουν όλοι από αυτήν».

Ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο κλείνοντας κι αφού ευχήθηκε καλή χρονιά είπε ότι «επιβάλλεται να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του ελληνικού τζούντο. Έχοντας αφήσει μόνιμα πίσω το παρελθόν, προχωράμε για να επιτύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη. Κι αυτήν μπορούμε να την πετύχουμε, αν όλοι κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση. Να έχουμε όλοι μια υπέροχη χρονιά, με υγεία και όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

X