Δεκατέσσερις χώρες έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή στο επετειακό Athens Junior European Cup 2019

Δεκατέσσερις χώρες έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή στο επετειακό Athens Junior European Cup 2019

Δεκατέσσερις χώρες έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή στο επετειακό Athens Junior European Cup 2019 με την επωνυμία «Iliadis Cup», η 10η έκδοση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Μια διεθνής διοργάνωση, η πορεία της οποίας διεκόπη… βιαίως το 2018, αλλά πλέον βρίσκεται και πάλι στο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU) μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του προέδρου της ΕΟΤ, Γιάννη Καφενταράκη καθώς και του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη.

Στην 10η έκδοση του «Iliadis Cup» έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή περισσότεροι από 100 αθλητές από 14 χώρες και συγκεκριμένα από Αρμενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Γαλλία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, ΗΠΑ και φυσικά την Ελλάδα. Ο αριθμός των χωρών αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ στα τατάμι του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, το «παρών» θα δώσουν περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες.

Από το 2009 έως και το 2017, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 62 μετάλλια στο συγκεκριμένο τουρνουά, με πιο πρόσφατα εξ αυτών, τα χρυσά των Μίνα Ρίκεν (-63κ.) και Δημήτρη Τσουμήτα (+100κ.), πριν από δύο χρόνια στα Άνω Λιόσια.

Το «Iliadis Cup» είναι το πρώτο από τα δύο τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας που θα γίνουν εφέτος στην Ελλάδα, αφού το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου, στα Χανιά, θα φιλοξενηθεί το Cadets European Cup 2019. Και στις δύο περιπτώσεις θ` ακολουθήσουν προπονητικά καμπ. Όσον αφορά στο «Iliadis Cup», το καμπ θα γίνει στο Λουτράκι το διάστημα 25-28 Μαρτίου.

X