Ανακοίνωση της ΚΕΔ

Ανακοίνωση της ΚΕΔ

Μετά από 4 μήνες θητείας στην ΚΕΔ υπό την νέα διοίκηση της ΕΟΤ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε την άψογη συνεργασία που έχουμε με το ΔΣ, καθώς και την στήριξη την οποία λαμβάνουμε ως σώμα διαιτητών.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ αποδέχτηκε άμεσα την πρότασή μας για δύο σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έγιναν πριν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα στην Ξάνθη. Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε την διεξαγωγή σεμιναρίου και σχολής διαιτησίας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) για τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς και σεμινάριο διαιτησίας αμέσως μετά το Παγκόσμιο σεμινάριο διαιτησίας της IJF για τον Φεβρουάριο του 2019.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει αναφορικά με την διεξαγωγή σεμιναρίου και εξετάσεων για τους κριτές Αγωνιστικού ΚΑΤΑ τον προσεχή Ιούλιο υπό τον Michel Kozlowski (IJF & EJU KATA Сommissioner), το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Επίσης, με αφορμή ένα περιστατικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (17 και 18 Μαρτίου 2018 στην Ξάνθη), όπου ένας γονιός αθλήτριας επετέθη αδίκως σε διαιτήτρια και ύστερα από καταγγελία μας, το ΔΣ της ΕΟΤ τιμώρησε τον συγκεκριμένο κύριο με 3ετή αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση τζούντο και παραπομπή του στην ΕΦΙΠ (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος).

Επιπλέον, το ΔΣ μας κάλεσε σε συμβούλιο στις αρχές Μαΐου, προκειμένου να εκθέσουμε απόψεις για το πως θα μπορούσε η ΕΟΤ να διευκολύνει και να προάγει το έργο των διαιτητών.

Μεταξύ όσων συζητήθηκαν, ζητήσαμε από το ΔΣ κάμερες για την παρακολούθηση αμφισβητούμενων φάσεων, καθώς και ενδοεπικοινωνία μεταξύ των εποπτών διαιτησίας και του κεντρικού διαιτητή. Η ΕΟΤ ανταποκρίθηκε άμεσα, προχωρώντας στη διαδικασία της παραγγελίας και αγοράς των δύο ανωτέρω, τα οποία και παραλάβαμε την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, τόσο για την Νότια όσο και για την Βόρεια Ελλάδα, ώστε να μπορούν να γίνονται το λιγότερο 2 διοργανώσεις ταυτόχρονα.

Ως ΚΕΔ και προσωπικά ως Πρόεδρος της ΚΕΔ, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε το ΔΣ για την έμπρακτη και άμεση στήριξή του και να αναγνωρίσουμε ότι θέλει να φανεί αρωγός στο έργο της ΚΕΔ, μην μένοντας σε ευχολόγια, αλλά προχωρώντας άμεσα σε πράξεις.

Νίκος Παπαδάκης,

Πρόεδρος της ΚΕΔ

 

X