Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

α. Η ΚΕΔ αντιλαμβανόμενη την σημαντικότητα των επικείμενων πανελλήνιων στην Ξάνθη, προτείνει την παράλληλη διεξαγωγή σεμιναρίων διαιτησίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/3/18 .

Το ακριβές πρόγραμμα και η τοποθεσία θα ανακοινωθούν άμεσα.

Η παρουσία διαιτητών και προπονητών είναι υποχρεωτική όχι μόνο λόγω γενικής επιμόρφωσης αλλά και συμμόρφωσης με τους νέους κανονισμούς

To κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20€.

Η παρουσία παραγόντων και αθλητών είναι ανοικτή με ίδιο κόστος συμμετοχής.

αναφορικά με το σεμινάριο διαιτησίας  της Θεσσαλονίκης που συμπίπτει με το σεμινάριο της επιτροπής ιεραρχίας και κατόπιν συνεννόησης θα διεξαχθούν σε διαφορετικούς χρόνους  (το ένα πρωί και το άλλο μεσημέρι)

α1. Πριν την κλήρωση των πανελληνίων αγώνων στην Ξάνθη, θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτική συνάντηση διαιτητών και προπονητών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

β. Η ΚΕΔ αντιλαμβάνεται και κατανοεί την ένταση και το πάθος που διακατέχει όλους τους συμμετέχοντες στις αγωνιστικές δραστηριότητες , που πολλές φορές εντείνονται και λόγω της παρατεταμένης διάρκειας των αγώνων.

Ωστόσο , η ΚΕΔ είναι υποχρεωμένη, να διασφαλίσει και να διαφυλάξει το κύρος , την εγκυρότητα και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, εφεξής, θα εφαρμόζονται επ’ακριβώς όλα τα προβλεπόμενα από την IJF αναφορικά με την συμπεριφορά αθλητών, προπονητών, παραγόντων και οργάνων.

Ελπίζουμε στην άμεση συμμόρφωση όλων με τους διεθνείς κανονισμούς σε όλα τα επίπεδα : αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

γ. Μέχρι σήμερα, στις ημερίδες και με μόνο σκοπό να εξασφαλισθεί το ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση αποτελέσματος , η χρήση βίντεο (care system) γίνεται εκ των ενόντων δηλαδή, η ΚΕΔ δέχεται υλικό που φέρνουν προπονητές, παράγοντες, γονείς κλπ, πράγμα που δείχνει καλή πρόθεση μεν, αλλά οπτικά είναι πολύ υποτιμητικό και ανοργάνωτο για όλους που συμμετέχουν στην οργάνωση.

Μετά από παρακολούθηση πολλών ημερίδων, κρίνεται επιτακτική ανάγκη  η χρήση βίντεο (care system) το οποίο θα πρέπει πλέον να εγκαθιστά ο διοργανωτής αγώνων σε κάθε ΤΑΤΑΜΙ (όπως ακριβώς συμβαίνει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα) και θα βοηθήσει πολύ , όχι μόνο στο σωστό αποτέλεσμα, αλλά και σε σοβαρή εξοικονόμηση χρόνου.

δ. Παρακαλούμε να δεσμευτούν στο καλεντάρι της ΕΟΤ οι εξής ημ/νιες: 8-9 Σεπτ 18 και 15-16 Σεπτ 18 για την διεξαγωγή σεμιναρίου και σχολής διαιτησίας (κόστος συμμετοχής στην σχολή : 100,00€) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (ισχύουν για διαιτητές και προπονητές τα της παρ. α).(αναμενεται απόφαση ΔΣ ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ΕΟΤ)

ε.  Παρακαλούμε να δεσμευτούν στο καλεντάρι της ΕΟΤ οι εξής ημ/νιες: 2-3 φεβ 19 για την διεξαγωγή σεμιναρίου  διαιτησίας  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  (ισχύουν για διαιτητές και προπονητές τα της παρ. α).  .(αναμενεται απόφαση ΔΣ ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ΕΟΤ)

στ.  την εκπροσώπηση της χώρας μας στο επικείμενο Πανευρωπαϊκό  σεμινάριο διαιτησίας στο Dubrovnik την 24-25/3/18 προτείνεται να αναλάβει ο κος Δημήτρης Παπαδημητρίου.

για την ΚΕΔ

Νίκος Παπαδάκης

X