Αίτημα της ΕΟΑ Κωφών σε ΕΟ Τζούντο για εύρεση νέων αθλητών και αθλητριών στο τζούντο με μερική ή ολική απώλεα ακοής

Αίτημα της ΕΟΑ Κωφών σε ΕΟ Τζούντο για εύρεση νέων αθλητών και αθλητριών στο τζούντο με μερική ή ολική απώλεα ακοής

Αίτημα για εύρεση νέων αθλητών και αθλητριών στο τζούντο, με μερική ή ολική απώλεια ακοής (κωφοί, βαρήκοοι, άτομα με κοχλιακό εμφύτευμα), υπέβαλε προς την ΕΟ Τζούντο, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

Στην επιστολή της ΕΟΑΚ προς την ΕΟ Τζούντο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Η Ε.Ο.Α.Κ. έχει στη δύναμή της εννιά Πρωτοβάθμια Αθλητικά Σωματεία Κωφών/Βαρήκοων, στα οποία συμμετέχουν περίπου 3.000 κωφοί και βαρήκοοι αθλητές/τριες από όλη την Ελλάδα σε 18 αθλήματα. Συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (Πανευρωπαϊκά-Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών/Deaflympics) υπό την αιγίδα της I.C.S.D (Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) και της Δ.Ο.Ε (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) καθώς και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.

Η αποστολή της ΕΟΑΚ παραμένει ακλόνητα, η ίδια, από την ίδρυσή της: «Η ενσωμάτωση κωφών και βαρήκοων ατόμων στο χώρο του αθλητισμού, ώστε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, να αποτελέσει πρόκληση και έμπνευση, στην καθημερινή τους ζωή, διεγείροντας τον ενθουσιασμό τους για προσπάθεια και διάκριση και ταυτόχρονα την ικανοποίησή τους για την επίτευξη των στόχων».

Το όραμά της είναι, να δοθούν ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους με ολική ή μερική απώλεια ακοής, ώστε να αποκτήσουν αθλητικές συνήθειες, ψυχική ισορροπία, και να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία, μακριά από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ομοσπονδία μας, στα πλαίσια της προσπάθειας ανάπτυξης του αθλήματος του Τζούντο, αναζητά νέους αθλητές/τριες με μερική ή ολική απώλεια ακοής. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν έχετε στο δυναμικό του σωματείου σας αθλητές/τριες με μερική ή ολική απώλεια ακοής, ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να γνωρίσουν και οι ίδιοι την ομοσπονδία μας και τις δυνατότητες που τους προσφέρονται.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αθλητές μας έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν δελτίο αθλητή στο δικό σας σωματείο αλλά και σε σωματείο Kωφών και συνεπώς, να συμμετέχουν τόσο σε αγώνες της ΕΟΤ όσο και σε αγώνες Κωφών – Βαρήκοων (Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες Κωφών).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τεχνική Σύμβουλο της Ομοσπονδίας μας κ. Σοφία Δαυλιάκου (τηλ. 2108829631, e-mail hafeaf@otenet.gr, office1@hafdeaf.gr).

X