Aπάντηση Γιώργου Μπουντάκη σε καταγγελία Νίκου Ηλιάδη

Προς: ΕΟΤ

Κοινοποίηση: ΜΜΕ

Θέμα: απάντηση σε επιστολή καταγγελία του κυρίου Νικόλαου Ηλιάδη

 

Κύριοι,

Πληροφορήθηκα σήμερα το απόγευμα 8 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη την αναφορά του ονόματος μου σε επιστολή καταγγελία προς τα ΜΜΕ του κυρίου Νίκου Ηλιάδη.

 

Σεβόμενος όμως την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά ως απεσταλμένος του ΔΣ την πορεία του εκείνη την μεγάλη για το ελληνικό τζούντο, δεν θα μακρυγορήσω ούτε θα μπω σε καμία περίπτωση σε αντιπαράθεση, αντιθέτως θα απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ σε κάθε του απορία, γιατί μάλλον σαν μία μεγάλη απορία μου φαίνεται αυτή η επιστολή.

 

Πρώτον σε ότι αφορά το ρόλο του προπονητή ο οποίος έχει μετατραπεί από την προσωρινή μας διοίκηση σε διακοσμητικό.

 

Ο άνθρωπος που κρατά χρονόμετρο φορά φόρμα και είναι στο στρώμα καθημερινά κατά την άποψη μου λέγεται προπονητής, ο άνθρωπος που έχει γραφείο στην ΕΟΤ και καθημερινά είναι μπροστά σε ένα υπολογιστή κλείνοντας εισιτήρια ή αγώνες για την εθνική ομάδα κατά την άποψη μου και πάλι θα μπορούσε να λέγεται μάνατζερ!! Το δεύτερο λοιπόν είναι ο Νίκος Ηλιάδης αφού είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το άθλημα ότι προπονητής με χρονόμετρο και φόρμα είναι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ο οποίος όμως με εντολή του Νίκου Ηλιάδη πήρε αυτά τα 4 παιδιά και πήγε για προετοιμασία στη Γεωργία χωρίς την άδεια της ΕΟΤ και εάν υποθέσουμε ότι καλώς έκανε και πήγε, που άφησε τους υπόλοιπους 8 της λίστας? Στη μοίρα τους? Μόνους τους? Και τι έπρεπε να κάνουμε εμείς στο ΔΣ; Να συναινέσουμε?

 

Τώρα σχετικά με το συμβόλαιό του, έχει αναφερθεί πολλές φορές ο πρόεδρος κύριος Μαρκάκης και δεν θα ήθελα να προσθέσω τίποτα παραπάνω, είμαστε μία προσωρινή διοίκηση διορισμένη από το πρωτοδικείο και δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να απολύσουμε αλλά ούτε δυστυχώς και να προσλάβουμε προπονητή! Το θέμα αυτό θα το λύσει η επόμενη διοίκηση η οποία θα είναι αιρετή.

 

Δεύτερον σχετικά με το ότι οι εισηγήσεις του πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Μέσα από τη λίστα αθλητών που σας επισυνάπτω την οποία μας κατέθεσε επιλέξαμε αθλητές οι οποίοι όμως πληρούσαν τα εξής κριτήρια: α) ήταν πρωταθλητές στην κατηγορία τους στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα και β) είχαν διακριθεί η κατακτήσει μετάλλιο στο πρόσφατο βαλκανικό που ήταν πρόκριση για το πανευρωπαϊκό, άρα δεν τους στείλαμε τυχαία!! Τώρα ως γνωστόν το τζούντο αποτελείται από κατηγορίες κιλών, η οικονομική δυσχέρεια και μάλιστα λίγο πριν τους ολυμπιακούς του Λονδίνου δεν μας επιτρέπει σπατάλες για αυτό το λόγο από 8 αγόρια και 8 κορίτσια στέλνουμε 4 και 4!! Μακάρι να μπορούσαμε να τους στείλουμε όλους. Οι αθλητές όμως στους οποίους αναφέρεται ο κύριος Ηλιάδης δεν συμμετείχαν καν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αφού τα σωματεία τους με την υπογραφή τους αποφάσισαν το ανήκουστο, να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να ματαιώσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της ομοσπονδίας, το πανελλήνιο πρωτάθλημα!! Μαζί με αυτό έχασαν το δικαίωμα συμμετοχής σε διάφορα τουρνουά. Τι να πούμε ως ΔΣ σε αυτούς που έλαβαν μέρος και κατέκτησαν τα μετάλλια? Ότι επειδή δεν έχουν περγαμηνές θα πάνε του κυρίου Ηλιάδη που έχουν?

 

Τρίτον οι αθλητές στους οποίους αναφέρεται ο κύριος Ηλιάδης (προ-ολυμπιακή ομάδα) είναι αναμφίβολα αξιόλογοι αλλά παρόλο που είναι U20 (νέοι) είχαν, όπως προκύπτει από τα αρχεία της ΕΟΤ και πριν την προσωρινή διοίκηση, αρχίσει να συμμετέχουν μόνο σε αγώνες ανδρών κυνηγώντας την πρόκριση για την ολυμπιάδα και γυρίζοντας όλο τον κόσμο δαπανώντας χιλιάδες ευρώ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ούτε μία νίκη! Μετά λοιπόν τους βαλκανικούς αγώνες κατέθεσα έκθεση στην ΕΟΤ στην οποία αναφέρω πως ο βασικός προπονητής κύριος Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα πρέπει να πάρει όλα αυτά τα παιδιά και να τα προετοιμάσει για τους αγώνες νέων και όχι κατά την άποψη μου και πάλι να κουράζονται άσκοπα σε αγώνες ανδρών. Με λίγα λόγια το αρχικό πλάνο του κυρίου Ηλιάδη δεν περιείχε για αυτά τα παιδιά πανευρωπαϊκό νέων αλλά το παγκόσμιο ανδρών που έγινε στο Παρίσι!!

 

Τέταρτον σχετικά με την αναφορά στο όνομα μου, το χειρότερο όλων δεν είναι ότι τα συνοδεύω εγώ, το χειρότερο όλων είναι ότι πολλές φορές λόγω των οικονομικών δυσκολιών βέβαια, πληρώνω τα έξοδα μου καθώς και των αθλητών προκειμένου να συμμετάσχουν και δεν είμαι ο μόνος στο ΔΣ, μας έχει γίνει χόμπι να βάζουμε χρήματα. Εγώ συνοδεύοντας τα παιδιά με λίγα λόγια δεν πληρώνομαι με μισθό 4000 ευρώ αλλά πληρώνω από την τσέπη μου! Το ότι είμαι πρόεδρος στην Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστό και με αυτή την ιδιότητα συμμετέχω και στην προσωρινή διοίκηση αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μου απαγορεύει να βοηθάω όπου μου ζητηθεί όπως στο πρόσφατο βαλκανικό στην Θεσσαλονίκη όπου μετέφερα νερό και φαγητό στους αθλητές, βοήθησα στην διοργάνωση, βοήθησα στα χρονόμετρα, ακόμα και στο ζέσταμα των αθλητών. Εάν λοιπόν το να κοουτσάρω αθλητές είναι μεγάλο παράπτωμα βοηθώντας τους σε αυτή μάλιστα την συγκυρία με μεγάλη μου ευχαρίστηση πάω και φυλακή!!!

 

Επίσης επειδή μέσα από το έγγραφο αφήνει να εννοηθεί ότι είναι όλοι αθλητές της Νέας Φιλαδέλφειας σας δίνω τη λίστα των σωματείων των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στην αποστολή: Γ.Σ. Καλυβίων Αττικής, Α.Ο.Ν.Α., Α.Ο. Ιλίου, Ο.Τ.Ν.Φ., Μιρμάνης Ξάνθης.

 

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συμπληρώσω και τα παρακάτω:

α) Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η προσωρινή διοίκηση ενεργεί μέσα στα πλαίσια του εσωτερικού κανονισμού και του καταστατικού, μπορώ μάλιστα να το αποδείξω παρουσιάζοντας αποφάσεις οι οποίες δεν ήταν εναρμονισμένες

β) Μειώσαμε το χρέος της ΕΟΤ, ένα χρέος για το οποίο έχουν όλοι ευθύνες και αυτό αποδεικνύεται από τις δαπάνες.

γ) πιστεύουμε ότι ο λόγος ύπαρξης του διοικητικού συμβουλίου είναι να προάγει το τζούντο και να προασπίζει τους αθλητές, τις αθλήτριες και τα σωματεία τους .

 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου.

Μπουντάκης Γεώργιος

Μέλος του ΔΣ της ΕΟΤ

Τηλ. 6977244211

X