5η θέση η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του Ισραήλ

5η θέση η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του Ισραήλ

Μπορεί για δεύτερο σερί Γκραν Σλαμ να μην ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών και να περιορίστηκε στην 5η θέση των -70 κιλών στη διοργάνωση που γίνεται στο Τελ Αβίβ, ωστόσο η αγωνιστικότητα σταθερότητα που δείχνει η Ελισάβετ Τελτσίδου τους τελευταίους μήνες, είναι αξιοθαύμαστη και ουσιαστικά την οδηγεί μέρα και μέρα όλο και πιο κοντά στον αντικειμενικό στόχο: την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στα πέντε τελευταία Γκραν Σλαμ, βρίσκεται ανελλιπώς στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας της (1η στο Άμπου Ντάμπι, 5η στο Μπακού, 3η στο Τόκιο, 5η στο Παρίσι, 5η στο Τελ Αβίβ), γεγονός που επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η οποία με την 5η θέση στο Ισραήλ θα βρεθεί στην 11η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης (από την 12η που είναι σήμερα), ενώ θα σταθεροποιηθεί στην πρώτη 8άδα της Ολυμπιακής κατάταξης, με τρεις νίκες έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Με την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, επικράτησε κατά σειρά της Αμιχάι από το Ισραήλ, της Καστίλχος από την Βραζιλία και της Εσπόσιτο από την Ιταλία, όμως έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από την Γαλλίδα Πινότ, η οποία το 2021 στο Τόκιο, κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μικτό ομαδικό, ενώ είναι και κάτοχος πέντε μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυναικών.

Στον τελικό της δεύτερης ευκαιρίας, η Τελτσίδου ηττήθηκε στο Golden Score από την Βελγίδα Βίλεμς, καταλαμβάνοντας την 5η θέση που αντιστοιχεί σε 360 βαθμούς στην Παγκόσμια κατάταξη.

X