«Χρυσός» ο Ηλιάδης και στο Βουκουρέστι

Και τώρα άντε πιάστε τον… Ο Ηλίας Ηλιάδης, χρειάστηκε τέσσερα Ippon και ένα Waza-ari σε συνολικά πέντε αγώνες για να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα αυτό που διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Με την πρωτιά αυτή, ο Ηλιάδης όχι μόνο παρέμεινε στη θέση του οδηγού στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας των -90 κιλών, αλλά πλέον αρχίζει να αυξάνει και τη διαφορά από τους υπολοίπους, στη «μάχη» για την κατάκτηση των «εισιτηρίων» που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας… δυσκολεύτηκε μόνο στον αγώνα για το β` προκριματικό γύρο με αντίπαλο τον Ρώσο Ταγκίρ Χαΐμπουλάεφ. Κι αυτό γιατί ήταν και ο μοναδικός αγώνας που έδωσε στη διοργάνωση και δεν κατάφερε να τον κερδίσει με… Ippon. Ωστόσο, με δύο Waza-ari, ένα Yuko και ένα Koka έδωσε τη δική του… παράσταση, παίρνοντας παράλληλα εύκολη πρόκριση. Στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες και παρά το γεγονός ότι ο δείκτης δυσκολίας ανέβαινε, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου δεν είχε πρόβλημα να τους «καθαρίσει» με Ippon. Επικράτησε κατά σειρά του Γερμανού Μπιέρν Μπάχμαν, του Ελβετού Σεργκέι Ασβάντεν, του Ολλανδού Χενκ Γκρολ, ενώ στον τελικό νίκησε το Νο-3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Λευκορώσο Αντρέι Καζουσιονάκ.

 

Όσον αφορά στους άλλους δύο εκπροσώπους μας στη διοργάνωση, ο Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν στα -81 κιλά ηττήθηκε από τον Σλοβάκο Μπόρις Νοβότνι και αποκλείστηκε, όπως και ο Βασίλης Ηλιάδης στα +100 κιλά που έχασε από τον Βούλγαρο Ιβάν Ίλιεφ.

X