«Χρυσή» η Μπουκουβάλα στο Γκραν Πρι του Άμστερνταμ

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα με τέσσερα Ippon και ένα Yuko, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του Άμστερνταμ. Οι 200 βαθμοί που αντιστοιχούν στην πρώτη θέση του τουρνουά, της δίνουν νέα ώθηση στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η Μπουκουβάλα στα προκριματικά έκαμψε την αντίσταση της Κινέζας Τονγκγιουιάν Λου, της «χάλκινης» παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2009, Κιφαγιάν Γκασιμόβα από τη Αζερμπαϊτζάν αλλά και της Οτόμν Παβιά από τη Γαλλία σε διάστημα δύο λεπτών. Η νίκη στον ημιτελικό απέναντι στην Μεγκούμι Ισικάβα από την Ιαπωνία, ήρθε πιο εύκολα απ` ότι αναμενόταν (σ.σ. Ippon σε δύο λεπτά), ενώ στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, την Βραζιλιάνα Κέτλεϊν Γκουαντρός. Με Yuko σε 34 δευτερόλεπτα αλλά και δύο shido στο golden score πήρε μια σπουδαία νίκη αλλά και την πρώτη θέση στην κατηγορία των -57 κιλών.

Να θυμίσουμε ότι η Γιαννιώτισα αθλήτρια, πριν από το Γκραν Πρι του Αμστερνταμ, βρισκόταν στο Νο-23 της παγκόσμιας κατάταξης των -57 κιλών.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X