Χάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης

Ότι δεν κατάφερε πριν από δύο μήνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ, το έκανε πραγματικότητα σήμερα στην Βουδαπέστη. Στο Γκραν Πρι της ουγγρικής πρωτεύουσας, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους, Ρομάν Μουστόπουλος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -81 κιλών αφού στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε με Yuko του Ούγγρου Λάζλο Τσοκνιάι.

Για τον Μουστόπουλο, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αυγούστου (Τσελιαμπίνσκ, Ρωσία), αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο μέσα στο 2014 αφού ήταν πέμπτος τόσο στο Μονπελιέ όσο και στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Σόφιας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη, ο οποίος εκτός του μεταλλίου θα βρεθεί και αρκετές θέσεις πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας των -81 κιλών (σ.σ. το χάλκινο μετάλλιο ισοδυναμεί με 130 βαθμούς), σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Επικράτησε κατά σειρά των Νεμάνια Μαίντοφ (Σερβία) και Σρντιάν Μρβάλιεβιτς (Μαυροβούνιο), όμως στον τελικό του προκριματικού γκρουπ ηττήθηκε με Yuko από τον Γάλλο Αλέν Σμιτ. Στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ νίκησε με Ippon τον Αυστριακό Μαρσέλ Οτ, για να έρθει λίγο αργότερα και η νίκη-μετάλλιο επί του Ούγγρου Τσοκνιάι.

X