Χάλκινο μετάλλιο για τον Ντανατσίδη στη Σόφια μέσω… εμφυλίου!

Το λογαριασμό ελληνικών μεταλλίων μέσα στο 2014 άνοιξε ο Αλέξης Ντανατσίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους Νέους την περασμένη χρονιά, βγήκε νικητής του ελληνικού εμφυλίου που προέκυψε στο Ευρωπαϊκό Όπεν ανδρών/γυναικών της Σόφιας. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, επικράτησε στον τελικό των ρεπεσάζ του πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους το 2013, Ρομάν Μουστόπουλου και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αφήνοντας τον αντίπαλό του στην 5η θέση της κατηγορίας των -81 κιλών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο Έλληνες τζουντόκα αναμετρώνται σε τελικό ή ρεπεσάζ μια διοργάνωσης. Τους δέκα τελευταίους μήνες έχουν συναντηθεί τρεις φορές με τον Ντανατσίδη να μετρά πλέον δύο νίκες. Πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι ήταν στον τελικό του περσινού πανελλήνιου πρωταθλήματος Νέων που διεξήχθη στην Ξάνθη, με τον Ντανατσίδη να βγαίνει νικητής. Ο Μουστόπουλος που ανήκει στον Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη, φρόντισε να πάρει τη ρεβάνς στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών που διεξήχη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αλεξανδρούπολη.

Στον δρόμο για το μετάλλιο, ο Ντανατσίδης νίκησε κατά σειρά τον Ουκρανό Βολόσιν, τον Ρώσο Σεβοτσούκοφ, τον Μρβάλιεβιτς από το Μαυροβούνιο και τον Γέρμαν από την Σλοβενία πριν βγει νικητής και από τον ελληνικό εμφύλιο. Όσον αφορά τον Μουστόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της κατηγορίας, νίκησε τον Σέρβο Οστόγιτς, τον Ούγγρο Ουνγκβαρί και τον Λευκορώσο Στσιασένκα, για να γνωρίσει δύο σερί ήττες από τους Τσοκνιάι (Ουγγαρία) και Ντανατσίδη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νίκος Ηλιάδης (εθνικός προπονητής): “Η μάχη για το χάλκινο μετάλλιο ήταν ένας ελληνικός εμφύλιος, μια δύσκολη και περίεργη αναμέτρηση. Σκεφτόμουν όμως, ότι απλά έπρεπε να κερδίσει ο καλύτερος-αυτό ευχόμουν, αυτό ήθελα. Τελικά κέρδισε ο Ντανατσίδης και του αξίζουν συγχαρητήρια. Πιστεύω ωστόσο ότι ο Μουστόπουλος αγωνίστηκε τόσο καλά που του άξιζε να μετάσχει στον τελικό της κατηγορίας, όπως αξάλλου και ο Ντανατσίδης. Πολλές φορές βέβαια τα αποτελέσματα δεν είναι σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες των αθλητών. Το θέμα είναι ότι μετείχαν σε μια σπουδαία διοργάνωση αντρών και παρά την ηλικία τους μπόρεσαν να μετάσχουν επάξια, αποδεικνύοντας την μεγάλη κλάση τους. Εχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας και μετά από 3 μήνες ξεκινά και η μάχη μας για τη δυνατότητα συμμετοχής στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Πάντως το χάλκινο μετάλλιο και η γενικότερη εμφάνισή μας στη διοργάνωση της Σόφιας στην κατηγορία αντρών μάλιστα ,με άφησε αρκετά ικανοποιημένο. Συνεχίζουμε διεκδικώντας παντού μετάλλια και διακρίσεις.”

X