«Χάλκινος» ο Κοτομανίδης στη Μαδρίτη

Μία εβδομάδα πριν από το διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» και η νέα γενιά του ελληνικού τζούντο, έκανε αισθητή την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης. Ένα χάλκινο μετάλλιο, μία έβδομη και μία ένατη θέση ήταν ο ελληνικός απολογισμός στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η οποία όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος αποτελεί προάγγελο του δικού μας τουρνουά, που ως γνωστόν εφέτος θα φιλοξενηθεί στο Λουτράκι (14-15 Ιουνίου).

 

Πρωταγωνιστής του ελληνικού χάλκινου μεταλλίου, ο Ηλίας Κοτομανίδης στην κατηγορία των -60 κιλών. Ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και αυτή απέναντι στον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ισραηλινό Γκαλ Γεκουτιέλ. Ο Κοτομανίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά χάρη στη νίκη επί του Γάλλου Ματίας Σοβέ, όμως στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό, με αντίπαλο τον Βέλγο Ντάμιεν Μπομπουάρ, γνώρισε την ήττα με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ. Στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας», ο 19χρονος τζουντόκα νίκησε τον Πορτογάλο Νούνο Καρβάλιο και έτσι πήρε την 3η θέση που του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο.

 

Στην ίδια κατηγορία, ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης κατετάγη έβδομος, ενώ στα -66 κιλά, ο Νίκος Μουζενίδης ήταν ένατος παρά το γεγονός ότι σε τέσσερις αγώνες σημείωσε δύο νίκες.

 

Να θυμίσουμε ότι στη Μαδρίτη βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, ως επίσημος προσκεκλημένος της ισπανικής ομοσπονδίας.

 

X