«Χάλκινος» ο Διονύσης Ηλιάδης στο Μπέρμιγχαμ

Η… ώρα του Διονύση Ηλιάδη έφτασε. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -100 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ, πετυχαίνοντας πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Στην ίδια κατηγορία, ο Ηλίας Ηλιάδης, κατετάγη έβδομος, αφού πρώτα νίκησε τον Ολλανδό Έλκο Φαν Ντερ Γκέεστ παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα που είχε γνωρίσει ο ξάδελφός του, Διονύσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

Ο Διονύσης Ηλιάδης, ξεκίνησε με το… δεξί επικρατώντας με Ippon του Φινλανδού Τόμι Γιαακόλα, για να γνωρίσει την ήττα με Waza-ari από τον Γάλλο Τιερί Φαμπρέ στο β` προκριματικό γύρο και να «πέσει» στα ρεπεσάζ. Εκεί, έδωσε τέσσερις ακόμη αγώνες, όλες νικηφόρους, φτάνοντας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Νίκησε με Waza-ari τον Εσθονό Σάντερ Μαριπού, με Waza-ari τον Ιταλό Ιγνάθιο Παπετσούτο, με Ippon τον Κουβανό Γιοέλ Πέρεζ Αμπρέου και με Ippon τον Κινέζο Νινγκ Σάο. Ο τελευταίος, ήταν αυτός που… έφραξε το δρόμο του Ηλία Ηλιάδη προς το χρυσό μετάλλιο. Συγκεκριμένα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ξεκίνησε με νίκη επί του Φαν Ντερ Γκέεστ, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Σάο, πέφτοντας στα ρεπεσάζ. Στη «δεύτερη» ευκαιρία, νίκησε με Waza-ari τον Ουκρανό Ολεξί Ντανίνολφ, με Ippon τον Γερμανό Μίκαελ Γιούρακ, όμως στο ματς που οδηγούσε στον τελικό των ρεπεσάζ έχασε από τον Γάλλο Κριστόφ Ουμπέρτ μένοντας έβδομος.

 

Τέλος, οι Θόδωρος Μασμανίδης στα -81 κιλά και Βασίλης Ηλιάδης στα +100 κιλά έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας. Ο πρώτος ηττήθηκε με Ippon από τον Κροάτη Τόμισλαβ Μαριγιάνοβιτς, ενώ ο τελευαίος στα υπερβαρέα έχασε με Ippon από τον Πολωνό Γκρεγκόρζ Εϊτέλ.

X