«Χάλκινος» ο Αζωίδης στο Βερολίνο

Η επόμενη γενιά του ελληνικού τζούντο, έκανε αισθητή την παρουσία της στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά U21 που φιλοξενείται στο Βερολίνο. Ο Γιώργος Αζωίδης, πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους τόσο το 2012 στο Πόρετς όσο και το 2010 στο Σαμόκοφ, με απολογισμό πέντε νίκες σε έξι αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των 66 κιλών. Μιας κατηγορίας στην οποία συμμετείχαν συνολικά 59 (!) τζουντόκα απ` όλον τον κόσμο, κάνοντας το έργο προς την κορυφή, επικίνδυνη αποστολή για καθ` έναν από τους συμμετέχοντες.

 

Για τον Γιώργο Αζωίδη, τα πράγματα κύλησαν όπω ακριβώς τα είχε προγραμματίσει μέχρι τον ημιτελικό. Νίκησε κατά σειρά τον Πολωνό Βίκτορ Μροζίνσκι, τον Δανό Αντρέας Κράμπχολμ, τον Αζέρο Τουράν Σεγίντοφ και τον Ιταλό Σαλβατόρε Μινγκόια. Η νίκη αυτή τον έφερε στην τετράδα της κατηγορίας, όμως η πρόκριση στον τελικό δεν ήρθε ελέω του Βραζιλιάνου Ρικάρντο Σάντος Τζούνιορ. Ο 19χρονος πρωταθλητής του Παναμερικανικού το 2010 στους έφηβους, κέρδισε τον αγώνα στις παρατηρήσεις, στέλνοντας ως εκ τούτου τον Αζωίδη στον τελικό των ρεπεσάζ.

 

Ο τζουντόκα από τη Χαλκιδική, δεν άφησε να πάει χαμένη η «δεύτερη ευκαιρία». Επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Γεωργιανού Γκέλα Κελικασβίλι, ενώ παράλληλα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για τον ίδιο σε διεθνές τουρνουά μέσα στο 2013.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X