«Χάλκινη» η Ασλανίδου στη Μάλτα

Αποτελούσε μία από τις ελπίδες μας για κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Μάλτας και δικαίωσε όσους «πόνταραν» σε αυτό… Ο λόγος για την Ελπίδα Ασλανίδου, η οποία παρά την μικροεπέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από 20 ημέρες, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας των +70 κιλών, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ της Ρωσίδας, Ντάινα Αμπαρτσούμοβα.

 

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ημασταν αισιόδοξοι από τη στιγμή που ήρθαμε στη Μάλτα, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες 20 ημέρες, η Ελπίδα δεν γυμναζόταν βάσει προγράμματος, εξαιτίας ενός προβλήματος στο χέρι. Πριν από 20 ημέρες υποχρεώθηκε στη Σλοβενία να κάνει μια μικροεπέμβαση στο χέρι, αφού είχε φουσκάλες με πύον σε δύο σημεία κι έτσι δεν υπήρχε θέμα να γυμναστεί εντατικά το τελευταίο διάστημα. Το ευχάριστο είναι ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό της πάνω στο τατάμι και το χάλκινο μετάλλιο δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Κατάφερε να πετύχει κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές νίκες όπως επί της Ουκρανής αλλά και της Κροάτισας που ήταν ένα από τα φαβορί της κατηγορίας. Φεύγουμε από τη Μάλτα με γλυκιά γεύση, αφού το μετάλλιο ήρθε, έστω κι αν δεν ήταν το χρυσό», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.

 

Η πορεία της Ασλανίδου προς το χάλκινο μετάλλιο ξεκίνησε με νίκες επί της Ιβάνα Μάρανιτς (Κροτία) και της Ίρινα Κιντζέρσκα (Ουκρανία). Στα ημιτελικά η Ελληνίδα τζουντόκα ηττήθηκε με Yuko από την Τζανίν Πέντερς (Ολλανδία), για να πέσει στον τελικό των ρεπεσάζ όπου εκεί όπως προαναφέρθηκε επικράτησε με Waza-ari της Αμπαρτσούμοβα.

X