Φίλιππος και ΑΟΝΑ το προβάδισμα στο πανελλήνιο Α/Γ

Ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες και ο ΑΟΝ Αργυρούπολης στις γυναίκες απέκτησαν προβάδισμα όσον αφορά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Αργυρούπολης. Ο σύλλογος του Αμυνταίου, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κατέκτησε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ αντίστοιχα ο ΑΟΝΑ ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

 

Στα χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας, ήταν ότι κανένας από τους αθλητές που κατέκτησαν πέρυσι την πρώτη θέση, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Μοναδική εξαίρεση, αλλά σε διαφορετική κατηγορία, ο Θεόδωρος Μασμανίδης, ο οποίος πρώτευσε στα -100 κιλά, ενώ το 2010 είχε φτάσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου των -90 κιλών.

 

Στις γυναίκες, μόνο η Βασιλική Λυμπεροπούλου, αγωνιζόμενη με τα χρώματα του ΑΟΝΑ, έφτασε για δεύτερη σερί χρονιά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση, η πρωτιά ήρθε σε διαφορετική κατηγορία, αφού αγωνίστηκε στα +78 κιλά, ενώ πέρυσι στα -78.

 

Τζιγκουζίδης: Ο ζωντανός θρύλος του αθλήματος

Κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε πανελλήνιο ανδρών πριν από 18 χρόνια, ενώ σήμερα, σε ηλικία 40 ετών, είδε το βάθρο των νικητών για 28η φορά στην καριέρα του. Ο λόγος για τον τζουντόκα του Εθνικού ΓΣ, Οδυσσέα Τζιγκουζίδη, ο οποίος συμμετείχε στον τελικό της κατηγορίας των +100 κιλών κατακτώντας την πρώτη θέση, που τον καθιστά πλέον ζωντανό θρύλο του αθλήματος στην Ελλάδα. Ο Τζιγκουζίδης, ο οποίος από το 1993 οπότε και πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε διοργάνωση ανδρών, έχει στο παλμαρέ του 15 μετάλλια χρυσής απόχρωσης, εννέα ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Και έπεται συνέχεια, αφού αύριο (Κυριακή), θα συμμετέχει –εκτός απροόπτου- και στην Open κατηγορία, τον τίτλο της οποίας έχει κατακτήσει οκτώ φορές, με τελευταία αυτή το 2005 στο Λουτράκι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τζιγκουζίδης στο δρόμο για το ασημένιο μετάλλιο, νίκησε με Ippon (μετά από Osaekomi) τον κάτοχο του τίτλου, Σουρέν Γιουμουκιάν.

 

Ίδιοι αντίπαλοι, διαφορετικό αποτέλεσμα σε -73 και -81κ.

Η «κόντρα» του Αρη Κοτανίδη με τον Ρομάν Μουστόπουλου, ξεκίνησε πέρυσι, όταν οι δύο αθλητές είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στον τελικό της κατηγορίας των -73 κιλών, με νικητή τότε τον δεύτερο. Σήμερα, οι δύο αθλητές βρέθηκαν εκ νέου αντίπαλοι και πάλι στον τελικό. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κοτανίδη (Πόντος Αμπελοκήπων) να κατακτήσει την κορυφή, για δεύτερη μάλιστα φορά την τελευταία τριετία. Για την ιστορία, ο Κοτανίδης έφτασε στον τίτλο με Waza-ari, απέναντι στον τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη.

Στα -81 κιλά η νέα -μετά το 2010 στα Μουδανιά- κόντρα των Δαυίδ Τσοκούρη και Αλέξη Ντανατσίδη κρίθηκε στο Golden Score. Ο Ντανατσίδης (Πατρίδα Θεσσαλονίκης) νίκησε με Waza-ari τον Τσοκούρη (Τζούντο Χαλκιδικής) στερώντας του το δικαίωμα να τριτώσει τους (σερί) τίτλους στην κατηγορία.

 

Στην κορυφή με… μηνίσκο

Αγωνίστηκε με πρόβλημα στο μηνίσκο, όμως κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή. Η Βασιλική Λυμπεροπούλου, υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μαγνητική τομογραφία η οποία αν και έδειξε το μέγεθος της ζημιάς που παρουσιάζει στο μηνίσκο, δεν την εμπόδισε να λάβει μέρος στους αγώνες. Και αποζημιώθηκε με το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των +78 κιλών. Πέρυσι ήταν πρώτη στα -78 κιλά, όμως εφέτος συμμετείχε στα +78 κιλά, φτάνοντας στον τίτλο, τον τέταρτο της καριέρας της σε επίπεδο γυναικών.

 

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ

-73 κιλά

1. Άρης Κοτανίδης (Πόντος Αμπελοκήπων)

2. Ρομάν Μουστόπουλος (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.)

3. Βίκτωρας Καραμπουρνιώτης (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)

3. Γρηγόρης Ναζάροφ (Βικτώρια ΑΟ)

-81 κιλά

1. Αλέξης Ντανατσίδης (Πατρίδα Θεσσαλονίκης)

2. Δαυίδ Τσοκούρης (Τζούντο Χαλκιδικής)

3. Κωνσταντίνος Γκλαβάς (Εθνικός ΓΣ)

3. Νίκος Μουζενίδης (Πατρίδα Θεσσαλονίκης)

-90 κιλά

1. Παύλος Τσοποζίδης (Φιλαθλητικός Αττικής)

2. Θεοφύλακτος Αγγελίδης (Πόντος Αμπελοκήπων)

3. Ιωάννης Γιανναδάκης (ΑΟ Ιλίου)

3. Βασίλης Κβασιλάβα (Μ. Αλέξανδρος Αμυνταίου)

-100 κιλά

1. Θεόδωρος Μασμανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

2. Οδυσσέας Τζεϊρανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

3. Γρηγόρης Βοτίκας (Budo Club Θεσσαλονίκης)

3. Γρηγόρης Κριαρίδης (Αργαίος Φιλώτας)

+100 κιλά

1. Οδυσσέας Τζιγκουζίδης (Εθνικός ΓΣ)

2. Μιχάλης Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης)

3. Νίκος Αμβροσιάδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

3. Σουρέν Γιουμουκιάν (Φίλιππος Αμυνταίου)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-57 κιλά

1. Ζωή Σταμπερνά (Πνευματική Κίνηση Βορείων Προαστείων)

2. Αναστασία Σαραντοπούλου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.)

3. Σοφία Γιώτση (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

3. Μαρία Λιατήρη (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)

-63 κιλά

1. Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)

2. Ειρήνη Σωφρόνη (ΓΑΣ Καλυβίων)

3. Κατερίνα Δαλακούρα (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

3. Ευθυμία Σουλτανίδου (Αλεξάνδρειας ΑΣΚ)

-70 κιλά

1. Δήμητρα Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων)

2. Χριστίνα Παλαιοπάνη (ΓΣ Ηλιούπολης)

3. Κατερίνα Γεωργομήτρου (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)

3. Ελένη Λαμπρινίδη (ΑΟΝΑ)

+78 κιλά

1. Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΑΟΝΑ)

2. Σοφία Γεωργιάδου (Εθνικός ΓΣ)

3. Γαρυφαλιά Τζαβάρα (Τζούντο Παύλο Βοιωτίας)

 

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται με τη χορηγία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας VODAFONE, η οποία βρέθηκε στο πλευρό της ΕΟ Τζούντο και στις διοργανώσεις των… μικρών που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Ρέντη και συγκεκριμένα το πανελλήνιο παίδων-κορασίδων Α` και διασυλλογικό παίδων-κορασίδων Β` Νοτίου Ελλάδας. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά της Interamerican, η οποία παρείχε ιατρική κάλυψη αλλά και ασθενοφόρο καθ` όλη τη διάρκεια των αγώνων.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X