Φίλιππος Αμυνταίου και ΑΟ Ιλίου πρώτευσαν στο πανελλήνιο Α-Γ

Ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες και ο ΑΟ Ιλίου στις γυναίκες πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Ο Φίλιππος Αμυνταίου με τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο χάλκινα έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας των ανδρών για 13η φορά τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ όσον αφορά τον ΑΟ Ιλίου έφτασε για πρώτη φορά στην κατάκτηση του τίτλου σε επίπεδο γυναικών χάρη στα τρία μετάλλια (ένα από κάθε απόχρωση) που κατέκτησαν οι αδελφές Τσολάνη. Την δεύτερη θέση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες πήρε ο ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας με συνολικά επτά μετάλλια.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας έγινε παρουσία του Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος τα ξημερώματα επέστρεψε από την Μάλαγα όπου συμμετείχε σε διεθνές προπονητικό καμπ της EJU.

Χρυσός ο Ντανατσίδης μετά από το χειρουργείο
Ο Αλέξης Ντανατσίδης (Φίλιππος Αμυνταίου), άρτι αφιχθείς από την Μάλαγα και σχεδόν δύο μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στο γόνατο, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στα -81 κιλά. Στο συναρπαστικό τελικό, νίκησε με Yuko τον Δαυίδ Τσοκούρη (Τζούντο Χαλκιδικής) και στέφθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής στην κατηγορία (σ.σ. ήταν πρώτος και το 2011).
Όσον αφορά τον Ρομάν Μουστόπουλο (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρέντη), που επίσης επέστρεψε τα ξημερώματα από τη Μάλαγα, επικράτησε στον τελικό του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για πρώτη φορά στην κατηγορία των -90 κιλών.
Στον Φίλιππο Αμυνταίου κατέληξαν τα χρυσά μετάλλια στις δύο «βαριές» κατηγορίες. Στα -100 κιλά ο τίτλος κατέληξε στον Παύλο Γκαρακλώβ, ενώ στα υπερβαρέα πρώτευσε ο Μωϋσής Ηλιάδης.

Γενέθλια με χρυσό για την Τελτσίδου
Στα -70 κιλά, η Ελισάβετ Τελτσίδου γιόρτασε τα γενέθλιά της (σ.σ. χθες έκλεισε τα 18 της χρόνια) μ` έναν ακόμη τίτλο. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών σημείωσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητριών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Δήμητρα Ανδρούτσου.
Στα -78 κιλά, η Αντιγόνη Αλειφέρη (Πολυδάμας Αγίας Παρασκευής) έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη πανελλήνιου τίτλου μέσα στο 2014. Η νεαρή τζουντόκα ήταν πρώτη σε νεάνιδες, νέες γυναίκες και από σήμερα και στις γυναίκες.
Στα +78 κιλά, η Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΑΟΝ Αργυργούπολης) κέρδισε το 11ο μετάλλιό της σε πανελλήνιες διοργανώσεις γυναίκων και πλέον «φλερτάρει» με την πρώτη επτάδα των αθλητριών που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια.

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:
ΑΝΔΡΕΣ
-81 κιλά
1. Αλέξης Ντανατσίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
2. Δαυίδ Τσοκούρης (Τζούντο Χαλκιδικής)
3. Κωνσταντίνος Γκλάβας (Εθνικός ΓΣ)
3. Γρηγόρης Ναζάροβ (Βικτώρια ΑΟ)
-90 κιλά
1. Ρομάν Μουστόπουλος (Ολυμπιονίκης. Αγ.Ι.Ρέντη)
2. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Θεοφύλακτος Αγγελίδης (Πόντος Αμπελοκήπων)
3. Μιχάλης Παυλής (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
-100 κιλά
1. Παύλος Γκαρακλώβ (Φίλιππος Αμυνταίου)
2. Δαυίδ Γκαρακλίδης (Πόντος Αμπελοκήπων)
3. Ιωάννης Γιανναδάκης (ΑΟ Ιλίου)
3. Δημήτριος Τεβρεντσίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)
+100 κιλά
1. Μωϋσής Ηλιάδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
2. Μιχαήλ Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης)
3. Πέτρος Παμπουρτζής (Εθνικός ΓΣ)
3. Δημήτριος Τσουμήτας (Φίλιππος Αμυνταίου)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-70 κιλά
1. Ελισάβετ Τελτσίδου (ΕΟΣ Αχαρνών)
2. Δήμητρα Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής)
3. Χριστίνα Βυζανιάρη (Ηρακλής Αχαρνών)
-78 κιλά
1. Αντιγόνη Αλειφέρη (Πολυδάμας Αγ.Παρασκευής)
2. Κατερίνα Γεωργομήτρου (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Ελένη Λαμπρινίδη (ΑΟΝ Αργυρούπολης)
+78 κιλά
1. Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΑΟΝ Αργυρούπολης)
2. Παρασκευή Εδιρνέλη (ΣΑΠΚ Νεάπολης)
3. Κατερίνα Μαυρομάτη (Φλόγα Ρόδου)

X