Φίλιππος Αμυνταίου και ΑΟΝΑ στην κορυφή του πανελλήνιου Α/Γ

Ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες και ο ΑΟΝ Αργυρούπολης στις γυναίκες, πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Φέρες της Αλεξανδρούπολης. Ο σύλλογος του Αμυνταίου που επέστρεψε στον «θρόνο» του μετά το σύντομο περσινό… διάλειμμα, συγκέντρωσε τέσσερα μετάλλια και συγκεκριμένα δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Αυτός ήταν ο 12ος τίτλος για τον Φίλιππο από το 2000. Αντίστοιχα, ο ΑΟΝΑ κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στις γυναίκες και βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το 2003.

Χρυσός στην Ευρώπη, χρυσός στις Φέρες
    Ο Γιώργος Αζωίδης ήταν το φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία των -73 κιλών και το απέδειξε μέσα στο τατάμι. Λίγους μήνες μετά την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης στους U21, ο Έλληνας αθλητής του Τζούντο Χαλκιδικής, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επικρατώντας του Όμηρου Λιατήρη. Ο αγώνας κρίθηκε όταν ο αθλητής του ΟΤΝΦ έπιασε από το «παντελόνι» τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αυτόματη αποβολή (hansoku-make).

Ένα στα τρία για τον ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας
    Παρουσία σε τρεις τελικούς ισάριθμων κατηγοριών στους άνδρες είχε ο ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όμως κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή μόνο σε μια εξ αυτών. Πρωταγωνιστής του χρυσού μεταλλίου ο Γιάννης Παπαχρηστίδης, ο οποίος στον τελικό των -60 κιλών επικράτησε με σχετική ευκολία του Νίκου Ιβανίδη (ΕΟΣ Αχαρνών). Αντίθετα, οι Όμηρος Λιατήρης στα -73 κιλά και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος στην κατηγορία Όπεν δεν  τα κατάφεραν απέναντι στους Αζωίδη και Δαβίδ Τσοκούρη αντίστοιχα (και οι δύο αθλητές του συλλόγου Τζούντο Χαλκιδικής) με αποτέλεσμα να περιοριστούν στο ασημένιο μετάλλιο.

    Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:
ΑΝΔΡΕΣ
-60 κιλά
1. Ιωάννης Παπαχρηστίδης (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
2. Νίκος Ιβανίδης (ΕΟΣ Αχαρνών)
3. Νικόλαος Αυγερινός (ΑΟ Βικτώρια)
3. Αναστάσιος Κεσίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)
-66 κιλά
1. Μανώλης Σαββίδης (ΑΟ Βικτώρια)
2. Εμμανουήλ Αϊτινίδης (Νικηφόρος Πτολεμαίδας)
3. Σπάρτακος Τσελαρίδης (ΑΟ Βικτώρια)
3. Θωμάς Παυλής (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
-73 κιλά
1. Γιώργος Αζωίδης (Τζούντο Χαλκιδικής)
2. Όμηρος Λιατήρης (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Ρουσλάν Κελισιάν (Μιθριδάτης)
3. Βίκτωρας Καραμπουρνιώτης (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.)
Όπεν
1. Δαβίδ Τσοκούρης (Τζούντο Χαλκιδικής)
2. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
3. Ηλίας Χαραλαμπόπουλος (ΑΟΝ Αργυρούπολης)
3. Γρηγόρης Βοτίκας (ΓΑΣ Ίκαρος)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-48 κιλά
1. Ελένη Μπαλτσίδου (ΑΟ Βικτώρια)
2. Ελένη Καρανίκα (Προμηθέας Λάρισας)
3. Ζαμπέτα Καψάλη (Ζυγός Ρόδου)
-52 κιλά
1. Κατερίνα Χρήστου (Ζυγός Ρόδου)

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X