Τρομερό ρεκόρ συμμετοχών στο «Olympus Cup»

Το ρεκόρ συμμετοχών σε διεθνές τουρνουά τζούντο επί ελληνικού εδάφους, κατέρριψε η διοργάνωση του Μύτικα Λιτοχώρου, «Olympus Cup», που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας». Συνολικά 685 αθλητές και αθλήτριες από έξι χώρες έλαβαν μέρος στο τουρνουά, τη στιγμή που πριν από 16 χρόνια και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, συμμετείχαν 465 αθλητές και αθλήτριες.

 

«Είμαστε πανευτυχείς που το Olympus Cup μπόρεσε να δημιουργήσει νέα τάξη πραγμάτων στα διεθνή τουρνουά που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να ξεπεράσουμε τις 500 συμμετοχές, όμως λίγο η γεωγραφική θέση του Λιτοχώρου, λίγο η αξιοπρεπέστατη παρουσία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, βοήθησαν ώστε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό ρεκόρ. Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε τη νέα μας προσπάθεια ενόψει της επόμενης χρονιάς, όπου ευελπιστούμε πως οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν ακόμη και τις 800. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας ώστε να στεφθεί από επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση, το Δήμο Λιτοχώρου, τη Νομαρχία, τους χορηγούς μας και τόσους άλλους που όλα αυτά τα χρόνια βάζουν με το δικό τους τρόπο ένα λιθαράκι στην καθιέρωση του τουρνουά», τόνισε ο α` αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Τάσος Φυσικόπουλος.

 

Εκτός της Ελλάδας στο τουρνουά έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες από Βουλγαρία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρο και Γεωργία. Να σημειωθεί ότι από σήμερα έως και την Τετάρτη, στο Λιτόχωρο, πραγματοποιείται διεθνές προπονητικό καμπ με τη συμμετοχή 70 αθλητών και αθλητριών.

 

X