Τρίτος ο Μασμανίδης, 7ος ο Γκορντέεφ και 9ος ο Ντάνκο στην Τιφλίδα

Με ένα χάλκινο μετάλλιο, μια έβδομη και μια ένατη θέση επιστρέφει αύριο στην Αθήνα από την Τιφλίδα η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Ο Θεόδωρος Μασμανίδης κατετάγη 3ος στην κατηγορία των -90 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ ήταν 7ος στα -60 κιλά και ο Πάβελ Ντάνκο 9ος στα -73 κιλά.

    Ο Μασμανίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά της κατηγορίας του, επικρατώντας του Ισραηλινού Βίκτορ Φίσμαν και του Γεωργιανού Σόσο Μσκαλάντζε, όμως ηττήθηκε από τον Ιάπωνα, Γιούτα Γιαζάκι, στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό. Στον τελικό των ρεπεσάζ νίκησε ακόμη έναν Γεωργιανό, τον Μίντια Μπονταβέλι, και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

    Όσον αφορά στον Γκορντέεφ, πέτυχε δύο νίκες επί των Ντένις Μπιλιτσένκο (Ουκρανία) και Αμιράν Παπινασβίλι (Γεωργία) και προκρίθηκε στα προημιτελικά, εκεί όπου ηττήθηκε από τον Ρώσο Σαμίλ Νας. Στο β` γύρο των ρεπεσάζ πέτυχε ακόμη μια νίκη με αντίπαλο τον Τούρκο Τσεμάλ Ογκούζ, όμως στον αγώνα με τον Αρμένιο Χοβάνες Αρμνταβτιάν δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να μείνει στην 7η θέση.

    Τέλος, ο Ντάνκο ηττήθηκε στα προκριματικά από τον Γεωργιανό Γκίγκα Τσικλαουρί και στα ρεπεσάζ από τον Ουκρανό Βιτάλι Ρίζχι και έμεινε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης των -73 κιλών.

X