Τρίτη η Ασλανίδου στο τουρνουά του Τβερ

Η Ελπίδα Ασλανίδου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στο διεθνές τουρνουά νεανίδων του Τβερ. Η αθλήτρια του ΑΣ Sakura με δύο νίκες ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών, θέση που θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη, εάν στα ημιτελικά της κατηγορίας των +70 κιλών είχε καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία…

 

Το μετάλλιο της Ασλανίδου, πάντως, λίγο έλειψε να σκιάσει ο τραυματισμός της Μαρίας Σαββίδου, στην πρεμιέρα του προπονητικού καμπ που φιλοξενείται επίσης επί ρωσικού εδάφους. Η νεαρή τζουντόκα έπεσε άτσαλα στη διάρκεια της προπόνησης και για λίγο έχασε τις αισθήσεις της. Αμέσως τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ, μόλις συνήλθε, διακομίσθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Η παραμονή της στο νοσοκομείο δεν κρίθηκε επιβεβλημένη και, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, πήρε εξιτήριο.

 

«Ηταν ένα ατυχές γεγονός, χωρίς ωστόσο συνέπειες. Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπου δεν έδειξαν το παραμικρό. Σήμερα μάλιστα είναι πολύ καλύτερα» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αγωνιστική παρουσία των κοριτσιών στο τουρνουά. «Ηταν ένα δυνατό τουρνουά με τη συμμετοχή 16 χωρών, το οποίο βοήθησε τις κοπέλες να αποκτήσουν σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες. Αυτό ήταν και το ζητούμενο για εμάς, αφού πρόκειται για μια ομάδα που τώρα ξεκινάει και η οποία, εφόσον δουλέψει συστηματικά, μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο στο άμεσο μέλλον».

X