Το Παρίσι πρώτος σταθμός του Ηλία Ηλιάδη το 2013

Το Γκραν Σλαμ του Παρισιού, αποτελεί τον πρώτο αγωνιστικό σταθμό του Ηλία Ηλιάδη μέσα στο 2013. Ο δις Ολυμπιονίκης, ηγείται της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα και την οποία συμπληρώνουν ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους, Γιώργος Αζωίδης αλλά και ο Ρομάν Μουστόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο πρόσφατο European Open της Τιφλίδας. Οι δύο τελευταίοι θα συμμετάσχουν στην κατηγορία των -73 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Ηλιάδης θα αγωνιστεί στα -100 κιλά, προκειμένου όπως επισημαίνει ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης που βρίσκεται με την αποστολή στο Παρίσι, «η δοκιμή των νέων κανονισμών να γίνει σε μια κατηγορία διαφορετική από αυτήν που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

 

«Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα απέναντι σε αντιπάλους μιας διαφορετικής κατηγορίας. Οι νέοι κανονισμοί δημιουργούν νέα δεδομένα στο παγκόσμιο τζούντο και γι΄ αυτό αποφασίσαμε προσωρινά να αλλάξει κατηγορία. Η ουσία είναι ότι από το Παρίσι ξεκινάει η προετοιμασία ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που υπάρχουν μέσα στη χρονιά, οι οποίες αποτελούν σκαλοπάτι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016», είπε ο Νίκος Ηλιάδης αναφερόμενος στην πρώτη αγωνιστική πρόκληση του Mr. Ippon μέσα στο 2013.

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης, η φωτογραφία του οποίου δεσπόζει στην κεντρική σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι ένας από τους έξι τζουντόκα της «γηραιάς» ηπείρου που βρίσκονται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Εκτός του Ηλιάδη (-90κ.) στη θέση του οδηγού των κατηγοριών τους βρίσκονται οι Αρσέν Γκαλστιάν (Ρωσία, -60κ.), Λάσα Σαβντατουασβίλι (Γεωργία, -66κ.), Τεντί Ρινέ (Γαλλία, +00κ.), Ούρσκα Ζόλνιρ (Σλοβενία, -63κ.) και Λουσί Ντεκός (Γαλλία, -70κ.).

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X