ΤΙΦΛΙΔΑ 2009 Στα ημιτελικά η Μπουκουβάλα

Ένα λεπτό και 10 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα για να κάμψει την αντίσταση της Χέντβιγκ Καράκας από την Ουγγαρία και να προκριθεί στα ημιτελικά της κατηγορίας των -57 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας. Η Μπουκουβάλα, που είχε νικήσει την Καράκας και πριν από μερικούς μήνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας, έδειξε αποφασισμένη για να «καθαρίσει» όσο το δυνατον πιο γρήγορα την αναμέτρηση, ώστε να πάει το δυνατόν πιο ξεκούραστη στον ημιτελικό απέναντι στη Βρετανίδα, Σάρα Κλαρκ.

 

Η Κλαρκ στα προημιτελικά νίκησε στο Golden Score τη Γερμανίδα Βέχτερ, ενώ στη φάση των «16» επικράτησε της Ιταλίδας Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Γκουϊνταβάλε.  Να σημειωθεί ότι Μπουκουβάλα και Κλαρκ έχουν βρεθεί η μία στο δρόμο της άλλης, δύο φορές τον τελευταίο χρόνο (Ευρωπαϊκό Λισαβόνας 2008, Παγκόσμιο Κύπελλο Πράγας 2009), με τη Βρετανίδα να επικρατεί και τις δύο φορές.

 

Όσον αφορά στον Ταριέλ Ζιντιρίδη (-66 κιλά), έπεσε… θύμα δύο παρατηρήσεων στο Golden Score του αγώνα με τον Αρμένιο, Αρμέν Ναζαριάν και αποκλείστηκε. Ο πρωταθλητής κόσμου του 2006 στους έφηβους, έδειξε καταβεβλημένος κατά τη διάρκεια των μικρών διακοπών του έξτρα πενταλέπτου, παρασύροντας τους διαιτητές σε μία απόφαση πρωτοφανή, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς κάποιος αθλητής παίρνει παρατήρηση μόνο αν παραμένει αμέτοχος τη στιγμή που υπάρχει αγώνας και όχι όταν το ρολόι είναι σταματημένο. Οι διαμαρτυρίες του ομοσπονδιακού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη δεν έπιασαν τόπο, με αποτέλεσμα ο Ζιντιρίδης να χάσει τον αγώνα και φυσικά την πρόκριση στα προημιτελικά της κατηγορίας του.

X