ΤΙΦΛΙΔΑ 2009 Πέμπτη η Μπουκουβάλα

Με… μηδέν ψυχολογία στο κρισιμότερο σημείο, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα περιορίστηκε για ακόμη μια φορά στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης στην κατηγορία των -57 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, γνώρισε την ήττα στον «μικρό» τελικό από τη Γαλλίδα Ριμπού και γι` ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών, κάτι άλλωστε που έχει συμβεί τρεις φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2004 στο Βουκουρέστι, το 2005 στο Ρότερνταμ και το 2008 στη Λισαβόνα.

 

«Από τη στιγμή που ήρθε στη Γεωργία με σκοπό το χρυσό μετάλλιο, ήταν σίγουρο πως ένα στραβό βήμα, θα δημιουργούσε προβλήματα στην ψυχολογία της. Έτσι ακριβώς έγινε. Μετά την ήττα από την Κλαρκ, που της στέρησε την είσοδό της στον τελικό, έδειξε να τα έχει χαμένα και αυτό αποδείχθηκε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Έχασε τον αγώνα με τυπικές διαδικασίες από μια αθλήτρια που μπήκε έτοιμη για να πάρει ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του γαλλικού γκραν σλαμ και πιθανότατα ήθελε πιο πολύ αυτό το μετάλλιο. Με στεναχώρησε ιδιαίτερα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής που πίστευαν σε αυτό το μετάλλιο. Η ουσία είναι ότι για ακόμη μια φορά, φεύγουμε χωρίς μετάλλιο και γεμάτοι πίκρα», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.

 

Στεναχωρημένη εμφανίστηκε στις δηλώσεις της και η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα αμέσως μετά το τέλος του «μικρού» τελικού. «Δεν μπορώ να πιστέψω τι συνέβη στον αγώνα με τη Ριμπού. Με έπιασε στον ύπνο. Ήθελα τόσο πολύ αυτό το μετάλλιο. Θα προτιμούσα να χάσω από τον πρώτο αγώνα, παρά αυτό που συνέβη τελικά. Ήταν σαν να ήμουν στο ίδιο έργο θεατής για τέταρτη φορά. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου, αλλά και από τους ανθρώπους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Αφού δεν μπήκα στον τελικό, ήταν σαν να μην ήρθα καν στη Γεωργία. Θέλω να ξεχάσω αυτό που συνέβη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί κυριολεκτικά πρόκειται για εφιάλτη».

X