ΤΙΦΛΙΔΑ 2009: Μια νίκη, μία ήττα για τον Διονύση Ηλιάδη

Μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στα προημιτελικά της κατηγορίας των -100 κιλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τιφλίδας, ώστε να διεκδικήσει θέση στο βάθρο των νικητών, έχασε ο Διονύσης Ηλιάδης. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και τη νίκη επί του Πολωνού Πρζέμισλαβ Μάτιαζεκ, έμεινε εκτός οκτάδας μετά την ήττα από τον Ούγγρο Ντάνιελ Χαντβί.

 

«Ένοιωθα υπέροχα, παρά τις όποιες ενοχλήσεις είχα στην ωμοπλάτη. Μετά τη νίκη επί του Πολωνού, ένοιωσα ακόμη πιο δυνατός και πιο σίγουρος. Όμως ένα λάθος και μια αδράνεια της στιγμής απέναντι στον Ούγγρο μου στέρησε το δικαίωμα να βρεθώ σε τροχιά μεταλλίων. Είναι κρίμα γιατί ήθελα πολύ ένα μετάλλιο, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, ενόψει μάλιστα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αφού δεν το πήρα στην Τιφλίδα, θα προσπαθήσω να το κατακτήσω στο Ρότερνταμ τον Αύγουστο», είπε ο Διονύσης Ηλιάδης.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας τζουντόκα στο γύρο των «32», νίκησε τον Πρζέμισλαβ Μάτιαζεκ με Ippon σε τρία λεπτά και ενώ ενδιάμεσα είχε κατακτήσει και ένα Yuko. Η… καλή μέρα φάνηκε να έχει συνέχεια και στο ματς με τον Χαντβί, αφού ο Ηλιάδης 3:15 πριν το τέλος του πενταλέπτου προηγήθηκε με Yuko μετά από δύο παρατηρήσεις των διαιτητών στον αντίπαλό του. Όμως ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου του 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε πήρε και τη νίκη αφήνοντας τον Ηλιάδη εκτός συνέχειας.

X