Τεράστια επιτυχία το 4ο διεθνές τουρνουά «Αθ. Ζαχαρούλης»

ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ)

Ηχηρό «χαστούκι» στους επικριτές της δουλειάς που πραγματοποιείται την τελευταία 10ετία στο τζούντο της Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρισας, έδωσε για τέταρτη σερί χρονιά το διεθνές τουρνουά «Αθ. Ζαχαρούλης». Η αγωνιστική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο κλειστό του Πλατύκαμπου Λάρισας, συγκέντρωσε περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες και πολλούς ελληνικούς συλλόγους, την ίδια στιγμή που τα Τέμπη ήταν κλειστά, ενώ και το εθνικό οδικό δίκτυο είναι αποκλεισμένο από τους αγρότες.

 

«Είναι μια λαμπρή προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του τζούντο στην περιοχή αυτή. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως παρά τα εμπόδια των Τεμπών και των μπλόκων των αγροτών, 300 αθλητές και αθλήτριες από 30 σωματεία και 7 κράτη έδωσαν το “παρών” στον Πλατύκαμπο. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι τους. Είναι ένα τουρνουά που αποτελεί ένα από τα πέντε διεθνή που διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Είμαι σίγουρος πως χρόνο με το χρόνο θα γίνεται όλο και καλύτερο. Ουσιαστικά αποτελεί ηχηρή απάντηση στα όσα ισχυρίζονται κάποιοι… Για κακή τους τύχη το συγκεκριμένο τουρνουά έγινε με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή για την οποία αναφέρονται», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Αναστάσιος Φυσικόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, για αναστολή καθε χρηματοδότησης στην ομοσπονδία μετά το δημοσίευμα για σωματεία «μαϊμού» στην περιοχή της Λάρισας.

 

«Λυπούμαστε που ορισμένοι άνθρωποι της οικογένειας του ελληνικού τζούντο, που ούτε καν έχουν τα τυπικά προσόντα να βγαίνουν με προβοκατόρικα δημοσιεύματα, να αμαυρώσουν το άθλημά μας και να συκοφαντήσουν το πρόσωπο του πρωτεργάτη, Γιώργου Στουκογεώργου. Αυτοί, ουσιαστικά, αποτελούν όλο και όλο το 2% του αθλήματος και με αυτό που κάνουν προσπαθούν να παραπλανήσουν το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού αλλά και όλες τις αθλητικές αρχές της χώρας. Τους παρακαλούμε να σταματήσουμε γιατί δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στο χώρο».

 

Για τη «γιορτή» του τζούντο που για 4η φορά φιλοξενήθηκε στη Λάρισα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής, Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργος Στουκογεώργος.

 

«Είναι ένας αγώνας πραγματική γιορτή για το τζούντο όχι μόνο της κεντρικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Παιδιά από τόσες χώρες ήρθαν εδώ στον Πλατύκαμπο να αγωνιστούν τιμώντας τον αθλητή Αθανάσιο Ζαχαρούλη που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Θέλω να πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο το τουρνουά θα γίνεται όλο και καλύτερο. Ευχαριστούμε όλους τους θεατές και τους αγωνιζόμενους».

 

Το τουρνουά διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ο Δήμος Πλατυκάμπου, η Τ.Ε. Τζούντο Κεντρικής Ελλάδος και ο Π.Α.Α.Π ΟΓΧΗΣΤΟΣ Πλατυκάμπου. Φέτος βέβαια δόθηκε και μια κοινωνική διάσταση στους αγώνες αφού συμμετείχαν και αθλητές από τη Θεραπευτική Κοινότητα Ιθάκη καθώς και αθλητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ LINK: Νικητές & Νικήτριες

X