Τα τατάμι θέλουν το… γαμπρό και το βετεράνο τους!

Μία εβδομάδα νωρίτερα περνούσε τα σκαλιά της εκκλησίας. Σήμερα, έστω κι αν δεν μπόρεσε να γυμναστεί όπως θα ήθελε κατά τη διάρκεια της… γαμήλιας εβδομάδας, μπόρεσε να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο και να πάρει τον τίτλο των -73 κιλών. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τσοποζίδη, ο οποίος με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο της πολυπληθέστερης κατηγορίας και εφετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος. Και ύστερα λένε ότι ο γάμος βλάπει σοβαρά την υγεία!

 

(*) Ο Γιώργος Ανδρεάδης έκλεψε και εφέτος την παράσταση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού σε ηλικία… 51 ετών, έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ο ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος στο περσινό πρωτάθλημα ήταν τρίτος, έδωσε το «παρών» στο τελικό των ρεπεσάζ στα υπερβαρέα (+100κ.), όμως περιορίστηκε στην 5η θέση με συνολικά τρεις νίκες σε πέντε αγώνες. Κοντά του, στην προσπάθεια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, βρισκόταν από το πρωί και η 11χρονη κόρη του, Ντιάνα…

 

(*) Δεκάδες αυτόγραφα μοίρασε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας, που δεν αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα λόγω ενοχλήσεων στον αυχένα, βρισκόταν από το πρωί στο ΕΑΚ Καλυβίων, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες τόσο των συναθλητών του στο Φίλιππο Αμυνταίου, όσο και τις προσπάθειες των αθλητών του «Ολυμπιονίκη» Αγίου Ιωάννη Ρέντη, του οποίου ως γνωστόν είναι ιδρυτής. Οι μικροί θαυμαστές του τον «πολιόρκησαν» για ένα αυτόγραφο, με τον 23χρονο τζουντόκα να μη χαλάει το χατήρι κανενός…

 

(*) Το «παρών» στη διοργάνωση, έδωσε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Καλυβίων, Πέτρος Φιλίππου. Λάτρης του «ευγενικού» αθλήματος, ο κ. Φιλίππου είχε πρωτοστατήσει πριν από έξι χρόνια στην ίδρυση του τμήματος τζούντο στο ΓΑΣ Καλυβίων, ενός συλλόγου με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο και όχι μόνο.

 

(*) Δεκάδες έλεγχους ντόπινγκ διενήργησε ο ΕΣΚΑΝ κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

X