«Τέλος εποχής» για τον Κοσέι Ινούε

Ο Κοσέι Ινούε ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μια ημέρα μετά την αποτυχία του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. «Ήδη είχα αποφασίσει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά της καριέρας μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας τζουντόκα, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Fuji Television Network» και συνέχισε: «Όμως, δεν λυπάμαι για κάτι, επειδή έχω δώσει τα πάντα στο τζούντο εδώ και 25 χρόνια.»

 

Ο 29χρονος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και τρις πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία των -100 κιλών, ο οποίος απολαμβάνει μεγάλης λατρείας στην πατρίδα του, γνώρισε χθες την ήττα στην προημιτελική φάση των +100 κιλών στο εθνικό πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, που αποτελούσε αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Τελικά ο 21χρονος Σατόσι Ίσι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία και, παράλληλα, τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

 

Ο Ινούε στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα -100 κιλά το 1999, το 2001 και το 2003, ενώ κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Το 2004 αποκλείστηκε στους προημιτελικούς της Αθήνας και ήθελε στο Πεκίνο να συνδυάσει με επιτυχία την επιστροφή του στους Ολυμπιακούς. Από πέρυσι άλλαξε κατηγορία, καθώς «ανέβηκε» στα +100 κιλά. Τώρα σκέφτεται να σπουδάσει στο εξωτερικό, ωστόσο δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα. «Ελπίζω ότι θα αφιερώσω ολόκληρη τη ζωή μου στο τζούντο, επειδή αγαπώ το τζούντο περισσότερο απ΄ όλα.»

 

ΠΗΓΗ: Reuters

X