Συνάντηση ΕΟΤ με Γιάννη Ιωαννίδη και Κυριακή Γιαννακίδου

Εποικοδομητικές συναντήσεις με την αθλητική ηγεσία, είχε το νεοσυσταθέν ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ). Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Καφενταράκης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα, Μαρίνα Νταμοτσίδου, συναντήθηκαν κατά σειρά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου.

 

Στη συνάντηση που έγινε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της σχολής προπονητών, το θέμα της χρηματοδότησης των σωματείων, καθώς και το σχέδιο δημιουργίας αθλητικών σχολείων. Το θέμα της σχολής προπονητών βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας από πλευράς ΕΟΤ, ενώ όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα υπάρξει εισροή χρημάτων στα ταμεία των σωματείων ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που ταλανίζει τις «πηγές» ανάπτυξης του τζούντο.

 

Τόσο ο κ. Ιωαννίδης όσο και η κα. Γιαννακίδου δεν έκρυψαν την εκτίμησή τους για το άθλημα του τζούντο, το οποίο χάρισε στην Ελλάδα το ένα από τα δύο συνολικά μετάλλια που κατέκτησε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Και οι δύο εκπρόσωποι της αθλητικής ηγεσίας, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Ηλία Ηλιάδη και το αθλητικό ήθος που επέδειξε στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας, τονίζοντας παράλληλα ότι αθλητές τέτοιου βεληνεκούς χρίζουν αμέριστης προσοχής από πλευράς Πολιτείας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

 

X