Συνάντηση Γ. Ιωαννίδη με Διευθυντή WADA

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) κ. Rune Andersen, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

 

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Γιάννης Ιωαννίδης: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Andersen για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία που προωθούμε με την οποία καθίσταται πιο αυστηρό το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και που από σήμερα αρχίζουμε να συζητούμε στη Βουλή. Παράλληλα, τον διαβεβαίωσα ότι ο αγώνας που καταβάλλει η χώρα μας στην καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι διαρκής και θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθαρό αθλητισμό και υγιείς αθλητές».

 

Ας μην ξεχνάμε ότι το ΕΣΚΑΝ πραγματοποίησε 2198 δειγματοληψίες, από τις οποίες, εντοπίστηκαν 19 κρούσματα «θετικών» αθλητών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Andersen μας συνεχάρη για τις προσπάθειες που καταβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή, καθώς και για τον αγώνα του ΕΣΚΑΝ κατά του ντόπινγκ.

 

Rune Andersen: «Η συζήτηση που είχαμε με τον Υφυπουργό αφορούσε το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται ενδυναμώνει το θεσμικό πλαίσιο, καθιστώντας το ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα παγκοσμίως».
Χαρά Σπηλιοπούλου: «Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς και επιτυχημένης συνεργασίας WADA – Ε.Σ.ΚΑ.Ν. Ο κ. Άντερσεν ζήτησε και είδε όλο το προσωπικό του Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ενημερώθηκε για το τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή και για το ποια είναι η φιλοσοφία της πολιτείας για καθαρό αθλητισμό. Είναι πολύ τιμητικό το ότι βρίσκεται κοντά μας ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, για να μας ενθαρρύνει και να μας στηρίξει στην προσπάθειά μας, που αναγνωρίζει τόσο ο WADA όσο και η Δ.Ο.Ε.».

X