Συνάντηση Ανδριανού με Καφενταράκη και Ηλιάδη

Τη στήριξη και συμπαράστασή του στο ελληνικό τζούντο εξέφρασε ο Yφυπουργός Aθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννη Καφενταράκη και τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι επιτυχίες της χρονιάς, οικονομικά θέματα, αλλά και η διοργάνωση από τη χώρα μας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18 το 2014.

Ο κ. Ανδριανός ανέφερε: “Γνωρίζω καλά για τα μετάλλια και τις επιτυχίες που φέρνουν στις διεθνείς διοργανώσεις οι Ελληνες αθλητές και είμαι πολύ υπερήφανος. Θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για την οικονομική στήριξη της ομοσπονδίας και την ενίσχυση των σωματείων, ενώ με χαρά διαπιστώνω ότι τα χρήματα της Πολιτείας πηγαίνουν στους αθλητές, στην προετοιμασία και ανάπτυξη του αθλήματος και όχι σε “πάγια” έξοδα της ομοσπονδίας. Θέλω να είμαι αντικειμενικός στις επιχορηγήσεις όλων των ομοσπονδιών και βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και επιτυχιών που φέρνουν. Γνωρίζετε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά ό,τι μπορώ, θα δώσω. Όσο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 που διοργανώνει η χώρα μας, θα κάνω το καλύτερο δυνατόν ενώ αρωγός θα είναι και ο ΟΠΑΠ.”

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καφενταράκης είπε: “Οι επιτυχίες του ελληνικου τζούντο είναι πολλές και συνεχείς. Θεωρούμε ότι η επιχορήγηση στην ομοσπονδίας μας, δεν ειναι αντίστοιχη των διακρίσεων-σεβόμαστε τα άλλα αθλήματα, αλλά πιστεύουμε ότι πολλά, με χαμηλές “επιδόσεις” δεν δικαιούνται τα ποσά που παίρνουν. Θα επιθυμούσαμε μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στα κριτήρια. Επιπλέον τα “πάγια” έξοδά μας είναι ελάχιστα, ακριβώς γιατί δίνουμε έμφαση στους αθλητές, αγώνες και ανάπτυξη του αθλήματος. Βλέπετε ότι το ελληνικό τζούντο είναι πάντα μέσα στις επιτυχίες και τα μετάλλια και όλα αυτά έρχονται, εκτός των άλλων, με  την οικονομική ενίσχυση και την αρωγή της Πολιτείας τις οποίες και δικαιούμαστε.”

Ο Νίκος Ηλιάδης τόνισε: “Συμμετέχουμε σε 40 διοργανώσεις το χρόνο, σε μεγάλους διεθνείς αγώνες και είμαστε συνεχώς στο βάθρο των νικητών. Δίκαια, πιστεύω, ζητάμε περισσότερα χρήματα, ώστε να παραμείνουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε, αλλά και να ανέβουμε ψηλότερα. Θα χρειαζόμασταν κι άλλους ομοσπονδιακούς προπονητές, αλλά δουλεύω μόνος μου με μεγάλη πίεση εδώ και χρόνια για να κάνουμε οικονομία, ενώ από το 2010 δεν έχω πάρει τα πριμ που προβλέπονται από το νόμο για τα χρυσά μετάλλια και τις άλλες μεγάλες επιτυχίες. Διαπιστώνω ότι άλλα αθλήματα που δεν συμμετέχουν καν σε διεθνείς αγώνες, έχουν μεγάλη επιχορήγηση. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη και νομίζω ότι σύμφωνα με αυτή το άθλημα όπου ακούγεται παγκόσμια ο εθνικός ύμνος θα έπρεπε να επιβραβεύεται καλύτερα οικονομικά.”

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X