Στο World Masters η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα κάνει… αγωνιστικό ποδαρικό για την Ελλάδα στο 2010. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, λόγω της θέσης που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη (6η) στην κατηγορία των -57 κιλών, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Masters που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο Σουβόν της Κορέας. Συνολικά στη διοργάνωση μετέχουν οι 16 πρώτοι τζουντόκα κάθε κατηγορίας (συνολικά 224), οι οποίοι βάση της κατάταξής τους θα μοιραστούν τοποσό των 200.000 δολαρίων. Η πρώτη θέση αντιστοιχεί σε 6.000 δολάρια, η δεύτερη σε 4.000 και η τρίτη σε 2.000 δολάρια. Εκτός των άλλων, το Masters πριμοδοτεί τους πέντε πρώτους με πόντους στην παγκόσμια κατάταξης. Η πρώτη θέση αντιστοιχεί σε 400 πόντους, η δεύτερη 240, η τρίτη 160 και 80 πόντους για την πέμπτη θέση.

 

Η Μπουκουβάλα που βρίσκεται στην Κορέα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών, Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο, θ` αγωνιστεί την πρώτη ημέρα (Σάββατο) ευελπιστώντας σε εμφάνιση ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησε στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού πριν από ένα χρόνο όταν βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία της.

 

Εκτός της Ελληνίδας τζουντόκα στα -57 κιλά θα συμμετέχουν οι εξής (σε παρένθεση η θέση που κατέχουν στην παγκόσμια κατάταξη:

(2) Μοργκάν Ριμπού (Γαλλία)

(3) Καόρι Ματσουμότο (Ιαπωνία)

(4) Χέντβιγκ Καράκας (Ουγγαρία)

(5) Χιτόμι Τοκουίσα (Ιαπωνία)

(6) ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

(7) Νάε Ουντάκα (Ιαπωνία)

(8) Μπάρμπαρα Αρέλ (Γαλλία)

(9) Ραφαέλα Σίλβα (Βραζιλία)

(11) Κορίνα Καπριόριου (Ρουμανία)

(12) Βιόλα Βέχτερ (Γερμανία)

(13) Κονσεπθιόν Μπελορίν (Ισπανία)

(14) Μάρλεν Χέιν (Γερμανία)

(16) Γκουίρονγκ Ζου (Κίνα)

(17) Σάρα Κλαρκα (Βρετανία)

X