Στο Ταλίν η ελληνική ομάδα U18 για το Ευρωπαϊκό

Στο Ταλίν δοκιμάζεται το τριήμερο 21-23 Ιουνίου η νέα γενιά του ελληνικού τζούντο. Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων (U18), διοργάνωση αντίστοιχη με αυτή που θα φιλοξενηθεί το 2014 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων. Την ελληνική αποστολή, της οποίας ηγείται ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, συγκροτούν επτά αθλητές και μία αθλήτρια, με στόχο να καταρρίψει το αρνητικό σερί των τριών διοργανώσεων χωρίς μετάλλιο (σ.σ. τελευταία φορά το 2009 στο Κόπερ όπου οι Αζωίδης και Ντανατσίδης κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα).

 

Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι Σέργιος Εμινίδης (-55κ.), Αλέξιος Τσαρμαντίδης (-55κ.), Αναστάσιος Κεσίδης (-60κ.), Μιρμάνης Ηλιάδης (-66κ.), Βασίλης Μπαλαμπανασβίλι (-73κ.), Αβραάμ Μπουρντούλη (-81κ.), Γιώργος Μύριλλας (-90κ.) και Μαρία Τσολάνη (-63κ.).

 

«Πρόκειται για μια σχετικά άπειρη ομάδα, που όμως διαθέτει παιδιά ικανά για να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη. Ελπίζουμε και σε κάποιες ευνοικές κληρώσεις που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν, αφού εκτός από την ικανότητα χρειάζεται και η τύχη σε τέτοιες διοργανώσεις. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες και εικόνες που θα τα βοηθήσουν στο μέλλον», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X