Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ταλίν ο Ηλίας Ηλιάδης

Τριάντα ημέρες πριν από τους Μεσογειακούς Αγώνες και τρία από τα μέλη που θα ταξιδέψουν στην Πεσκάρα θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (13-14/6) στο Ταλίν της Εσθονίας. Πρόκειται για τον Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλία Ηλιάδη (-90 κιλά), τον δις «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης, Λαυρέντη Αλεξανίδη (-60κ.) καθώς κα τον Διονύση Ηλιάδη, ο οποίος στην τελευταία κατάταξη της IJF, κατέχει την 24η θέση στην κατηγορία των -100 κιλών.

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης, για δεύτερη φορά εφέτος, θ` αγωνιστεί στα -90 κιλά (μετά το Γκραν Σλαμ του Παρισιού τον περασμένο Φεβρουάριο), κατηγορία στην οποία θα επιδιώξει και το Ολυμπιακό «εισιτήριο» για το Λονδίνο το 2012.

 

«Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, ο Ηλίας να μαζέψει βαθμούς στην κατηγορία του. Μπορεί οι βαθμοί αυτοί να μην μετράνε προς το παρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όμως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις κληρώσεις των μεγάλων διοργανώσεων. Ενόψει μάλιστα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που είναι και ο μεγάλος μας στόχος, θα θέλαμε να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Η κατάστασή της υγείας του έχει βελτιωθεί σημαντικά και το ζητούμενο πλέον είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου που θα του αλλάξει την ψυχολογία, τομέας ιδιαίτερα σημαντικός για έναν αθλητή τέτοιου βεληνεκούς», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης αναφερόμενος στην επιστροφή του Ηλία Ηλιάδη στα -90 κιλά (σ.σ. στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας πριν από δύο εβδομάδες έλαβε μέρος στα -100 κιλά).

 

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κατηγορίες: -60, -66, -73 κιλά

10:00 Προκριματικά / Ρεπεσάζ

15:45 Τελετή Έναρξης

16:00 Τελικοί / Απονομές

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κατηγορίες: -81, -90, -100, +100 κιλά

10:00 Προκριματικά / Ρεπεσάζ

16:00 Τελικοί / Απονομές

X