Στο Ευρωπαϊκό Όπεν του Βερολίνου η Ελισάβετ Τελτσίδου

Μία εβδομάδα μετά το ασημένιο μετάλλιο στην Πράγα, η Ελισάβετ Τελτσίδου βρίσκεται μπροστά σε ακόμη μία αγωνιστική πρόκληση: το Ευρωπαϊκό Όπεν U21 που διεξάγεται αύριο και την Κυριακή στο Βερολίνο.

Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών, η οποία, με δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο που έχει κατακτήσει μέσα στο 2014, κατέχει πλέον την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -63 κιλών, θα αγωνιστεί υπό την καθοδήγηση του Ντούρου Γκόγκουα. Αμέσως μετά το Βερολίνο, η Τελτσίδου μαζί με τον δύο φορές Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη, αλλά και τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Ρομάν Μουστόπουλο και Γιώργο Αζωίδη, θα ταξιδέψουν στη Ρώμη, όπου έως τις 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της προετοιμασίας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών της Ρωσίας, αλλά και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 της Ρουμανίας (σ.σ. η Τελτσίδου θα λάβει μέρος μόνο στην τελευταία διοργάνωση).

Στην παγκόσμια κατάταξη που ανακοινώθηκε πριν από το τουρνουά του Βερολίνου, η Τελτσίδου με 260 βαθμούς βρίσκεται στην τρίτη θέση μαζί με την Μαγκνταλένα Κρσάκοβα από την Αυστρία. Στις πρώτες δύο θέσεις είναι η Ντανιέλε Κάρλα Ολιβέιρα από την Βραζιλία με 344β. και η Μαέβε Κουγκλάν από την Αυστραλία με 340β.

X