Στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο ο πρωταθλητής… Γερμανίας, Ηλίας Ηλιάδης

Πρωταθλητής Γερμανίας με την TSV Άμπενσμπεργκ στέφθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις Ολυμπιονίκης, ο οποίος πρόσφατα πανηγύρισε και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συλλόγων στην Κωνσταντινούπολη, βοήθησε την Άμπενσμπεργκ να φτάσει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τίτλο, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα τζούντο στην «γηραιά» ήπειρο. Πλέον ετοιμάζεται για την τελευταία αγωνιστική πρόκληση μιας «μαγικής» χρονιάς, που δεν είναι άλλη από το Γκραν Σλαμ «Jigoro Kano» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρα του τζούντο, την Ιαπωνία.

 

«Η κούραση μετά και το γερμανικό πρωτάθλημα είναι μεγάλη. Όμως, δεν πιστεύω ότι υπάρχει αθλητής που θα απουσίαζε από ένα τόσο μεγάλο τουρνουά όπως είναι αυτό που θα γίνει στο Τόκιο το Σαββατοκύριακο. Η Ιαπωνία, όσες φορές κι αν την έχεις επισκεφτεί, για έναν αθλητή του τζούντο αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση. Δεν ήθελα να μείνω εκτός γι` αυτό και αποφάσισα να κάνω αυτό το ταξίδι. Ανεξάρτητα τι θα μου αποφέρει, θα ξέρω ότι ήμουν συνεπής με το ραντεβού που είχα με το τουρνουά», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, λίγο πριν τη χθεσινή αναχώρησή του για το Τόκιο.

 

Τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος «φλερτάρει» με τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στην Ελλάδα για το 2012 (σ.σ. η βράβευση των κορυφαίων που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ θα γίνει την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου), συνοδεύει στην Ιαπωνία ο προπονητής Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

 

 

Τώρα μπορείτε να μας ακολουθείτε και στο twitter προκειμένου να είστε ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή για όλα τα νέα μας.

Follow us:

https://twitter.com/hellenicjudo

X