Στη Λευκορωσία με… δίαιτα η Μπουκουβάλα

Μπορεί το ταξίδι στην Ουγγαρία για συμμετοχή σε προπονητικό καμπ να ματαιώθηκε, λόγω των ενοχλήσεων που νοιώθει στον αυχένα, ωστόσο η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα θα πάρει κανονικά μέρος στο καμπ προετοιμασίας που θα γίνει από το Σάββατο έως και τις 3 Απριλίου στη Λευκορωσία, εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σερβίας (6-8 Απριλίου). Η τζουντόκα του Πανελληνίου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αύριο. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες ενδείξεις, δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, που να την αφήσει εκτός προπονήσεων για μεγάλο διάστημα.

Η είδηση, ωστόσο, με την Μπουκουβάλα δεν έχει να κάνει με τη συμμετοχή της στο προπονητικό καμπ της Λευκορωσίας, όσο με την προσπάθεια που καταβάλει να “ρίξει” κιλά, ώστε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σερβίας να συμμετέχει στην κατηγορία των -57 κιλών. Την κατηγορία δηλαδή που μέχρι στιγμής της έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις και, όπως τονίζει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, είναι “πιο ευρωπαϊκή”.

“Ήδη επισκέφθηκε διαιτολόγο, ώστε να είναι πανέτοιμη στο Ευρωπαϊκό της Σερβίας. Τα -57 κιλά είναι μια κατηγορία που της ταιριάζει και το γνωρίζει και η ίδια πολύ καλά. Είναι μια κατηγορία ευρωπαϊκή, που μπορεί να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου” τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και κατέληξε: “Αυτό που προέχει είναι να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που νιώθει στον αυχένα. Σήμερα έκανε μαγνητική τομογραφία, αν και, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Πρέπει ωστόσο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ώστε στη Λευκορωσία η προετοιμασία να είναι δυνατή και ουσιαστική. Το προπονητικό κέντρο που επιλέξαμε προσφέρει τα πάντα σε έναν αθλητή και αυτό θα τη βοηθήσει να δουλέψει απερίσπαστη”.

X