Στην τελική ευθεία το «2ο Κύπελλο Ηλιάδης»

Το πρώτο διεθνές τουρνουά για το 2010 που θα γίνει στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται στο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU) θα φιλοξενηθεί μεθαύριο και την Κυριακή στα Μουδανιά της Χαλκιδικής. Πρόκειται για το 2ο «Κύπελλο Ηλιάδης», το οποίο αφορά στις ηλικίες κάτω των 20 ετών (U20) και συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον πολλών ξένων αποστολών. Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 150 τζουντόκα από 14 χώρες και συγκεκριμένα Γερμανία, Σερβία, Αλβανία, Κροατία, Ρωσία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Λετονία, Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Σλοβενία και φυσικά την Ελλάδα.

 

«Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά τουρνουά του θεσμού, που φέτος ανοίγει τη σεζόν στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Οι αθλητές, μέσω του τουρνουά, θα βαθμολογηθούν για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά τουρνουά U20, κάτι που σημαίνει ότι ο συναγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Εκτός των άλλων, οι Έλληνες τζουντόκα θα δείξουν τον βαθμό αγωνιστικότητας στον οποίο βρίσκονται ενόψει και των εκδηλώσεων που ακολουθούν μέσα στη χρονιά», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης αναφερόμενος στη διοργάνωση, μετά το πέρας της οποίας θα υπάρξει και επίσημο (από την EJU) τριήμερο προπονητικό καμπ στα Μουδανιά.

 

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

 

Σάββατο 10 Απριλίου

11:00 Προκριματικά

Κορίτσια: -63, -70, -78, +78 κιλά

Αγόρια: -55, -60, -66, -73 κιλά

16:30 Τελετή Έναρξης

17:00 Τελικοί – Απονομές

 

Κυριακή 11 Απριλίου

10:00 Προκριματικά

Κορίτσια: -44, -48, -52, -57 κιλά

Αγόρια: -81, -90, -100, +100 κιλά

17:00 Τελικοί – Απονομές

 

Την ομάδα των αγοριών αποτελούν οι:

-55 κιλά: Νίκος Σονίδης, Γιάννης Παναγιωτίδης, Ιωάννης Μοσχοβής, Μιρμάν Ηλιάδης.

-60 κιλά: Μιχαήλ Λιλικιν, Μιχαήλ Καλανίδης, Σολομών Αλμαζίδης, Βίκτωρας Ατματσίδης.

-66 κιλά: Γιώργος Σπυριδωνίδης, Γιώργος Αζωίδης, Αναστάσιος Πασχάλης, Σαρδόνις Φιλιππίδης, Κοσμάς Σετσίδης, Γιώργος Αϊντινίδης, Αλέξης Ηλιάδης, Ταμάζι Μπερίτζε, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνος Ατματζίδης.

-73 κιλά: Ρομάν Μουστόπουλος, Γιάννης Χόρτης Γιώργος Γιανκανίδης, Άρης Κανιάρης, Σταύρος Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Ατανάσοφ.

-81 κιλά: Χαράλαμπο Γιαννακόπουλος, Παύλος Γκαρακλόβ, Αλέξης Ντανατσίδης, Θεοφύλακτος Αγγελίδης, Βλαδίμηρος Αλκίδης

-90 κιλά: Γρηγόρης Βοτίκας, Βασίλης Σταυράκης, Νίκος Αμβροσιάδης.

-100 κιλά: Δαυίδ Καρακλίδης, Ιωάννης Βαμμένος, Αλέξανδρος Μπαμπίλης

+100 κιλά: Γιώργος Λαμπρινίδης

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X