Στην Καλαμαριά το διεθνές τουρνουά «Μαύρη Θάλασσα»

Πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, θα λάβουν μέρος στο διεθνές τουρνουά παίδων Α` και Β`, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμαριάς. Το τουρνουά με την επωνυμία «Μαύρη Θάλασσα», διοργανώνει η ΕΟ Τζούντο σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Δήμο Καλαμαριάς και το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. Περισσότεροι από 15 ελληνικοί σύλλογοι, κυρίως από την περιοχή της Μακεδονίας, θα εκπροσωπηθούν στο τουρνουά, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά «και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για το ελληνικό τζούντο», όπως τονίζει ο εμπνευστής της διοργάνωσης, Γρηγόρης Ηλιάδης.

 

«Το τουρνουά αποτελεί μέρος των πολλαπλών δράσεων και των επιμέρους προγραμμάτων, τα οποία συνθέτουν το έργο του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. Το κέντρο ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια και θεωρήσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας και σε μια αγωνιστική εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, που να αφορά το άθλημα του τζούντο. Θεωρούμε βέβαιο ότι η διοργάνωση αυτή θα γίνει θεσμός για το ελληνικό τζούντο, αφού στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε τη βοήθεια τόσο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης όσο και της ομοσπονδίας του αθλήματος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιάδης.

 

Στο τουρνουά, εκτός της Ελλάδας, αναμένεται να λάβουν μέρος αθλητές από το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και την Αρμενία. Οι κατηγορίες που θα γίνουν είναι οι εξής: ΠΑΙΔΕΣ Β`: -30, -33, -36, -39, -42, -45, -48, -51, -55, -60, +60κ. ΠΑΙΔΕΣ Α`: -34, -38, -42, -46, -50, -55, -60, -66, -73, +73κ.

X