Στην Ιαπωνία και η Μπουκουβάλα

Στο τελευταίο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, αυτό που θα πραγματοποιηθεί από μεθαύριο Παρασκευή έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Τόκιο, θα λάβει μέρος η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Το 2010 επί ιαπωνικού εδάφους, η 28χρονη τζουντόκα είχε φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, επιτυχία που θα προσπαθήσει να επαναλάβει και στο Γκραν Σλαμ με στόχο πάντα τη συγκομιδή βαθμών ενόψει Λονδίνου. Τη δεδομένη στιγμή η Μπουκουβάλα βρίσκεται στο Νο-14 της παγκόσμιας κατάταξης με 547 βαθμούς, ωστόσο με ανάλογες επιτυχίες σαν αυτή στο Γκραν Πρι του Αμστερνταμ πριν από λίγες εβδομάδες (κατέκτησε την πρώτη θέση), είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

 

«Νοιώθω ότι πλέον είμαι σε θέση να τα καταφέρω. Ειδικά μετά από το Γκραν Πρι του Άμστερνταμ, όπου έφτασα έως το χρυσό απέναντι σε κορυφαίες αθλήτριες με παγκόσμιους τίτλους. Θέλω πάση θυσία αυτή την πρόκριση και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βρεθώ στο Λονδίνο. Η αποστολή μου δεν είναι εύκολη, όμως έχω συνηθίσει στα δύσκολα», είπε η Μπουκουβάλα, η οποία εκτός του χρυσού στο Άμστερνταμ, έχει φτάσει εφέτος στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου (χάλκινο) και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιούνιο.

 

«Το Γκραν Σλαμ, επειδή δίνει πολλούς πόντους στους νικητές, είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει τους καλύτερους τζουντόκα του κόσμου. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δω την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, απέναντι σε αθλήτριες που είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ελπίζω να έχω μια καλή κλήρωση, ένα καλό ξεκίνημα και με τη βοήθεια του Θεού και μια θέση στο βάθρο των νικητριών. Το αξίζω άλλωστε, αφού δουλεύω εδώ και τρία χρόνια για να συγκεντρώσω τους βαθμούς που απαιτούνται για την επόμενη χρονιά».

 

Όπως είναι γνωστό, στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο θα αγωνιστεί και ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας βρίσκεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα από την περασμένη εβδομάδα, όπου πραγματοποιεί προετοιμασία με την εθνική ομάδα της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου».

 

Τόσο ο Ηλιάδης, όσο και η Μπουκουβάλα, αγωνίζονται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X