Στην Ιαπωνία ενόψει Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Ηλίας Ηλιάδης

Το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Τόκιο, 9-13 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιεί από χθες ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, συνοδευόμενος από τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, βρίσκεται ήδη στη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» και έως τις 8 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το σπουδαίο ραντεβού του 2010. Ένα ραντεβού που δίνει δόξα στους νικητές, αλλά και βαθμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Χαρακτηριστικά, η πρώτη θέση ισοδυναμεί με 500 βαθμούς και σχεδόν… μισή πρόκριση για τους αγώνες του 2012, ενώ η δεύτερη και οι τρίτες θέσεις θα χαρίσουν στους κατόχους τους 300 και 200 βαθμούς, αντίστοιχα. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου βρίσκεται, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη που βρίσκεται αναρτημένη στη σελίδα της IJF, στη 17η θέση των -90 κιλών, 10 θέσεις πιο χαμηλά από αυτή που κατέχει στην κατάταξη του 2010. Ο βαθμός δυσκολίας στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα υψηλός, αφού για πρώτη φορά κάθε χώρα έχει δικαίωμα εκπροσώπησης με δύο αθλητές σε κάθε κατηγορία.

 

«Δεν σκοπεύω να κάνω προβλέψεις για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Ηλίας ή οι υπόλοιποι τζουντόκα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση. Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο, τη στιγμή που ο βαθμός δυσκολίας σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά είναι εξαιρετικά υψηλός. Το ευχάριστο είναι πως ο Ηλίας, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για κάτι καλό. Ο Ηλίας μέσα στο 2010 δείχνει να βρίσκει και πάλι τον εαυτό του, όμως η πορεία του στη διοργάνωση θα εξαρτηθεί από την κλήρωση, αλλά και από την κατάσταση που θα βρεθεί τη συγκεκριμένη μέρα. Η προετοιμασία σε Γεωργία, αλλά και Ιταλία κύλησε όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε και αυτό θέλω να πιστεύω πως θα φανεί και μέσα στο τατάμι. Ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί ενόψει Λονδίνου και γι` αυτό τα παιδιά είναι έτοιμα να δώσουν το 100%, για να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο ψηλά» είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-57κ., Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων), Λαυρέντης Αλεξανίδης (-66 κ., Φίλιππος Αμυνταίου) και Μιχάλης Παυλής (-90 κ., ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας).

 

Η Ελλάδα, δια χειρός Ηλία Ηλιάδη, βρέθηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητών (στο δεύτερο σκαλί) σε αντίστοιχες διοργανώσεις την τελευταία πενταετία και συγκεκριμένα το 2005 στο Κάιρο, καθώς και το 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X