Στην Ελλάδα η σημαία της IJF για το Παγκόσμιο 2009

Με τη σημαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο, η οποία παραδόθηκε στα χέρια του προέδρου της ΕΟΤ, Βαγγέλη Σουφλέρη με τη λήξη του 14ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής με αφορμή την αντίστοιχη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο του 2008 η χώρα μας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έγινε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης, Hassabodin Rojanachiva στον κ. Σουφλέρη, μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

 

«Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας προκειμένου να οργανώσουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που να μείνει στην Ιστορία. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, διαθέτει την τεχνογνωσία για να φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες, πολλοί εκ των οποίων θα πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Είναι ένα στοίχημα το οποίο θα το κερδίσουμε με στόχο στο άμεσο μέλλον να διοργανώσουμε την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της IJF, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται και εμείς θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών της», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου της IJF παρουσίασε στους αντιπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών, κάποια πρώτα στοιχεία που αφορούν τη διοργάνωση της Αθήνας την επόμενη χρονιά.

 

«Η παρουσίαση που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου, θεωρώ ότι κάλυψε και τον πλέον απαιτητικό σύνεδρο. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το πέρας της, δεχθήκαμε απ` όλους συγχαρητήρια, αφού τα λεπτομερή στοιχεία που παρουσιάσαμε, δεν άφησαν την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το βαθμό ετοιμότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο», τόνισε ο κ. Σουφλέρης, που αναφέρθηκε και στην ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο της Ταϊλάνδης.

 

«Από καθαρή ατυχία αλλά και εξαιτίας του νέου συστήματος διεξαγωγής των αγώνων, δεν ήρθαν οι διακρίσεις και τα πλασαρίσματα που έπρεπε να έχουν τα παιδιά. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τους αθλητές μας, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά. Θεωρώ ότι αυτή η νέα γενιά αθλητών, σηματοδοτεί μία νέα χρυσή εποχή για το ελληνικό τζούντο. Εδώ και καιρό ετοιμάζουμε αυτή τη νέα γενιά τζουντόκα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση της Αθήνας το 2009 αλλά και σε τέσσερα χρόνια από τώρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

X