Στην «Αιώνια Πόλη» για βαθμούς η εθνική ανδρών

Διακρίσεις μετά… βαθμών, είναι το ζητούμενο για την εθνική μας ομάδα των ανδρών, η οποία αύριο και την Κυριακή θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρώμης. Η διοργάνωση της ιταλικής πρωτεύουσας είναι το δεύτερο κατά σειρά προολυμπιακό τουρνουά (σ.σ. μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σερβίας), κάτι που σημαίνει ότι πιθανή διάκριση χαρίζει βαθμούς και φυσικά θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της EJU, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

 

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Ηλιάδη, θα βρίσκονται δέκα αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.). Στη διοργάνωση της Ρώμης θα γίνει η επανεμφάνιση στα τατάμι του Ρεβάζι Ζιντιρίδη (-66κ.) μετά από περίπου δύο μήνες απουσίας, λόγω τραυματισμού. Τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί σε διεθνές τουρνουά ήταν στις 24 Φεβρουαρίου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Αμβούργου, όταν ήταν 9ος στα -66 κιλά.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη και του Ρεβάζι Ζιντιρίδη, στην αποστολή για την Ιταλία θα βρίσκονται ακόμη οι Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), Πάβελ Ντάνκο (-73κ.), Αρης Κοτανίδης (-73κ.), Βάζα Ζιντιρίδης (-81κ.), Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν (-81κ.), Θεόδωρος Μασμανίδης (-100κ.) και Βασίλης Ηλιάδης (+100κ.).

 

(*) Μία πέμπτη θέση έχει κατακτήσει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρώμης. Συγκεκριμένα, το 2004, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα είχε βρεθεί μία «ανάσα» από το βάθρο της κατηγορίας των 63 κιλών, χάνοντας στον τελικό των ρεπεσάζ από την Ελίζαμπεθ Φιλεμπούρντσε (Ολλανδία).

X