Σουφλέρης: «Σε Ευρώπη και Ασία ο Ηλίας θα ήταν εθνικός ήρωας»

Η ικανοποίηση στη διοίκηση της ΕΟ Τζούντο είναι διάχυτη μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη στο Αμβούργο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Σουφλέρης, με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟΤ δηλώνει “θαυμαστής” του κορυφαίου Έλληνα τζουντόκα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τον δρόμο της παγκόσμιας καταξίωσης σύντομα θα πάρουν και άλλα παιδιά που αυτή τη στιγμή συγκροτούν την εθνική μας ομάδα.

 

“Πρόκειται για τον αθλητή πρότυπο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηλίας τυγχάνει του θαυμασμό όλων των ανθρώπων του τζούντο, κάτι που εισπράτουμε όλοι μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Αν βρισκόταν στη Γαλλία, την Γερμανία ή την Ιαπωνία, όπου το τζούντο είναι από τα λαοφιλή σπορ, θα ήταν χωρίς υπερβολή εθνικός ήρωας. Στην Ελλάδα, το τζούντο δεν έχει ακόμη τη θέση που του αξίζει, όμως προσπαθούμε όλοι μας καθημερινά για να αλλάξουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση. Θέλουμε το άθλημα να μπει στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, αφού είναι από τα λίγα ατομικά που εξακολουθεί σε κάθε ευκαιρία να μας δίνει χαρές και διακρίσεις. Και θα συνεχίσει να μας δίνει αφού θεωρώ ότι κοντά στην παγκόσμια καταξίωση στην κατηγορία των ανδρών βρίσκονται ακόμη αρκετά παιδιά που συγκροτούν την εθνική ομάδα. Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης είναι μόλις 20 χρονών και έχει πάρει όλα τα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα νέων και εφήβων. Το ίδιο συμβαίνει με τον Μασμανίδη, τον Γκορντέεφ και άλλα πολλά αστέρια που θα λάμψουν σύντομα”, είπε ο Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Και κατέληξε: «Έχουμε αναδειχθεί σε μια ισχυρή δύναμη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της συστηματικής δουλειάς που κάνουμε τα τελευταία επτά χρόνια. Πάνω σε αυτές τις βάσεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αφού υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά και άλλες σπουδαίες διοργανώσεις, στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να διακριθούμε. Η συγκεκριμένη γενιά των Ελλήνων τζουντόκα είναι αξιόλογη και μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο, που θα πρωταγωνιστήσει τον επόμενο χρόνο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Θέλουμε να πάμε στην Κίνα με όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές και αθλήτριες. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα οι διοργανώσεις που παρεμβάλονται στο διάστημα αυτό».

X