Σουφλέρης: «Ο Ηλίας Ηλιάδης στο τατάμι μεταμορφώνεται»

Το εγκώμιο του Ηλία Ηλιάδη έπλεξε ο Βαγγέλης Σουφλέρης. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, που παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των Ελλήνων τζουντόκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A που διεξήχθη στο Παρίσι, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νέα μεγάλη στιγμή του αθλήματος σε διεθνές επίπεδο, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά το θαυμασμό του προς το πρόσωπο του “χρυσού” Ολυμπιονίκη.

 

“Μια λέξη αντιπροσωπεύει τον Ηλία. Θηρίο. Ενώ στην προσωπική ζωή του είναι ήρεμος και πράος, στο τατάμι μεταμορφώνεται. Δεν τον ενδιαφέρει ποιον έχει απέναντί του. Αντιμετωπίζει τον κάθε αγώνα σαν να είναι ο τελικός, κάτι που έδειξε χθες όταν στον πρώτο αγώνα είχε να αντιμετωπίσει έναν αθλητή από την Ανδόρα και στα προημιτελικά έναν από τους θρύλους του αγωνίσματος, τον Ολλανδό Χουίζινγκα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίζει και κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Στον τελικό, ένα λάθος της στιγμής του στοίχισε, όμως μέχρι και το τέλος προσπαθούσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ανεξάρτητα αν έχασε στον τελικό, έδειξε ότι είναι το σημείο αναφοράς σε αυτή την ομάδα”, είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Αναφορικά με την υπόλοιπη ομάδα και το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Βαγγέλης Σουφλέρης τόνισε: “Η ομάδα έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν κάποιοι αθλητές που δεν βρίσκονται στο επίπεδο που ίσως θα έπρεπε, όμως για όλους ανεξαιρέτως ο μαραθώνιος της πρόκρισης αρχίζει τώρα. Θέλουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η ομάδα να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό αγωνιστικό επίπεδο, αφού στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι η μέτρια εμφάνιση στην αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση, στο Τάμπερε, ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός”.

 

Να θυμίσουμε ότι η ελληνική ομάδα των ανδρών θα παραμείνει στο Παρίσι έως τις 16 Φεβρουαρίου, αφού παίρνει μέρος σε προπονητικό καμπ. Μάλιστα για τον ίδιο λόγο, από την Κυριακή, στην “Πόλη του Φωτός” βρίσκονται ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος μαζί με τη “χρυσή” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2005 στις Νέες γυναίκες, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, και την Άννα-Κατερίνα Εγκαλίν Σαρπαντιέ.

X