Σε τροχιά χρυσού μεταλλίου ο Ηλιάδης στο Super A

Ούτε οι παγκόσμιοι τίτλοι των αντιπάλων του, ούτε το γεγονός ότι λίγο πριν αναχωρήσει για το Αμβούργο αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στη μέση τον εμπόδισαν να βρίσκεται για μια ακόμη φορά στην καριέρα του, μπροστά σε ένα ακόμη μετάλλιο σε ισχυρό διεθνές τουρνουά. Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος με τρεις νίκες το πρωί, προκρίθηκε στα ημιτελικά της κατηγορίας των -90 κιλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A που φιλοξενείται στο Αμβούργο και έβαλε υποψηφιότητα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

 

Η πορεία του Ηλιάδη προς τον ημιτελικό της κατηγορίας των -90 κιλών, ξεκίνησε από Αλί Μοχαμάντνια. Ο Ιρανός “χάλκινος” πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους το 2006, γνώρισε την ήττα με Yuko από τον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος ούτε απέναντι στον Κορεάτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2003 στην Οσάκα, Χι-Τάε Χουάνγκ, αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα αφού επίσης με Yuko πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί τον περίμενε ακόμη ένας αθλητής με παγκόσμιο μετάλλιο στο ενεργητικό του. Ο Καζάκος Μαξίμ Ρακόφ, τρίτος στο παγκόσμιο εφήβων του 2002 στο Τζετζού της Κορέας, προσπάθησε για την έκπληξη, όμως ο Ηλιάδης για μια ακόμη φορά έπαιξε όσο ακριβώς έπρεπε για να κερδίσει με Yuko και να βρεθεί στην τετράδα.

 

Επόμενος αντίπαλος του “χρυσού” Ολυμπιονίκη της Αθήνας, ο Νικολά Μπρισόν. Ο Γάλλος τζουντόκα δεν έχει ιδιαίτερες περγαμηνές στο παλμαρέ του, αφού οι σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του έχον να κάνουν με το πρωτάθλημα της χώρας του όπου τρεις φορές πήρε το χάλκινο μετάλλιο, με τελευταία το 2007 στην Ντιζόν.

 

Στην ίδια κατηγορία, όπου συνολικά λαμβάνουν μέρος 29 αθλητές, ο “χάλκινος” παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 στους έφηβους, Θεόδωρος Μασμανίδης (Νο-34 στην παγκόσμια κατάταξη), ηττήθηκε από τον Γερμανό Μπιόρν Μπάχμαν και αποκλείστηκε πρόωρα.

X